tutorial nak buat photo book (pb) with Pixajoy

20.2.2015

sekarang dah macam trend orang nak buat photo book (pb) untuk preserve memories. katanya lah! pastu banyak pulak company printing yang ada. fenin kan nak pilih yang mana. ai pernah cuba print kat Photo Book Malaysia and Pixajoy. both pb quality and service superb! nice output! ai banyak menggunakan service Pixajoy sebab quality, service, photo editor senang nak guna dan lain-lain. puas hati.

ada kawan-kawan yang nak mula design pb dengan Pixajoy Editor kadang2 buntu camne nak guna kan? maka ai taip lah sikit2 entri tutorial untuk tolong kawan-kawan semua. tapi ada entri yang mungkin dah tak berapa nak relevan sebab Pixajoy Editor ni kerap betul update. hehehe.

so selamat bertutorial, kalau ada yang tak faham, sila lah beritahu ye :-)

1. sign up Pixajoy Maniac (4/13) Tutorial #1

2. download and install Pixajoy Editor (4/13) Tutorial #2

3. Pixajoy Editor-Intro (4/13) Tutorial #3

4. Pixajoy Editor-Picture Box (4/13) Tutorial #4

5. Pixajoy Editor-Text Box (4/13) Tutorial #5

6. add designer background (3/13) Tutorial @1

7. background untuk photo book (6/13) Tutorial @1.1

8. add designer font (3/13) Tutorial @2

9. menulis ditetulang photo book (5/13) Tutorial #6

10. e-flip album Pixajoy (5/13) Tutorial #7

11. tip & trick start design your pb (6/13) Tutorial @3

12. tanya dan jawab part 1 (7/13) Tutorial @4

13. design slip case CIW 8x8 (7/13) Tutorial #8

14. Pixajoy Editor ver 3.5 (10/13) Tutorial #9

15. idea for PB project- quotes (10/13) Tutorial @5

16. Font baru hilang? (12/13) Tutorial @6

17. Pixajoy Editor ver 4.1.0 (3/14) Tutorial #10

0 comment:

Powered by Blogger.