beraya rumah kak ani n farid. yeay!

2.8.2015

kawan-kawan ajak beraya, rugi pulak kalau tak menyusul jemputan, kan? perut pun dah lapar, kena sangat timing beraya. mula-mula kami- nor, zu & ai ke rumah kak ani. agak susah nak cari rumah, somehow we managed to find. fuhhh. sampai2 nampak makanan yang banyak dah terhidang. hebat lah kak ani masak semua hidangan ni sorang2. thumbs up sebab sedap. huhuhu. 


next ke rumah farid pulak. kali ni hanya zu ngan ai je. nor pergi beraya rumah calon boifren. hahaha. happening betul beraya rumah farid coz husband dia tak pemalu. ada je dia cakap :-p farid pun masak banyak. kenyang makan!



anyway, tqvm guys! sedap-sedap masakan. tahun depan kami datang lagi. eh?

kopi-butterscotch chip cookies. ohsem!

2.8.2015

masih dalam mood raya, mood baking cookies! yeay! memandangkan masih ada lagi bahan-bahan so ai decide untuk buat cookies cip kopi & butterscotch dengan kacang badam. wow wow. cip kopi ni 1st time ai jumpa maka excited lebih :-) resepi akan dikemaskini kemudian (lupa mana letak resepi, lol)

adalah diingatkan cip butterscotch ni memang manis, manis dan manis. so bukan sebab biskut tapi cip butterscotch tu. kenapa ada warning ni? sebab kawan2 yang makan cookies ni complaint cookies ni terlebih manis. huhu. tapi biasalah cookies famos amos lagi manis kot. always, makan berpada-pada. 
 
personally, ai memang suka bake cookies yang ada butterscotch cip ni sebab wangi semerbak. nyum!



 
Powered by Blogger.