cik auni masuk hospital!

8.5.2015

bila ayah text inform yang kakak auni masuk hospital sebab jangkitan kuman pada paru-paru, phew! macam nak pengsan ma'long baca text! the very over reacting ma'long. google segala benda yang boleh dibaca. ayah kata auni ada blockage pada saluran pernafasan dia due tu kahak dari batuk yang dia tak berjaya keluarkan. kanak-kanak memang susah nak buat kerja ni. keluarkan kahak bila batuk. hmmm. so, dia ada masalah pernafasan, kadang2 macam susah nak bernafas! poor little girl! mula-mula hantar check kat kk, tup2 doktor kat kk suruh hantar pergi hospital tanjung karang, naik ambulans! wow tak pernah lagi dalam family naik ambulans. huhuhu.



atuk ayah belanja kakak auni makan kfc, nak bagi kakak auni kurang stress (or atuk ayah yang stress?) atuk mak ambik giliran jaga kakak auni malam ni. kawan-kawan sebelah katil semua sakit terbaring, demam due to denggi. kakak auni still boleh buat concert dalam ward sebab boring. huhuhu. 


the next day, masa ma'long pergi lawat kakak auni, seriously macam nak nangis! huhuhu. even mak long pun tak pernah cucuk water drip tu. perghhh, sakit auni kata. i was like, errr tahan sikit, kakak auni kan dah besar! sebenarnya ma'long tak tahu nak cakap apa sebab kalau ma'long yang kena mesti sakit gak. lol. hari ni mama datang bawa adik baby, tapi nurse tak bagi adik baby duduk lama2 dalam ward, so ma'long kena jaga adik baby. mama temankan kakak auni. dah habis waktu melawat, kami kena balik. ma'long nampak kakak auni macam tahan nangis. you're so strong! malam ni turn papa jaga kakak auni. we hardly pray that you can discharge soon!

Alhamdulillah, hari ketiga kakak auni kat ward, doktor benarkan kakak auni balik! good news for everyone! Alhamdulillah!! 

0 comment:

Powered by Blogger.