Trip Pulau: merancang trip ke Pulau Mabul, Semporna #part1

10.4.2015

happy 32rd birthday dear Anis! May Allah grant you a happy n successful life! Amin :-)

..........................

oh yeah! another trip with anis n emel! as usual, gigih beli tiket last year, tq AA. keranamu, tiket AA ke Tawau return only RM80! (can i get this price again, Mr Tony?) ini kali kita ke Pulau Mabul, Sabah! ohsemmm! mula-mula ingat nak cancel plan cuti ni sebab usha pakej nak pi Mabul makan ribu-raban. hahaha. nasib baik Dinie kenalkan kami ngan pakej free n easy rm390 untuk 3D2N kat Mabul, terus terpedaya! habis nak budget lah tu kan :-p


advertorial: untuk pakej lengkap boleh usha yang ni. untuk maklumat lanjut boleh call nombor depa k intai fb depa di Discover Mabul- The BEST Island in Malaysia. 


kenapa kitaorang pilih pakej free n easy? berdasarkan pengalaman masa kat Sandakan dulu, memang parah gak kalau ikut full pakej ni, tak dan nak bermalasan! tapi feel dia lain kat Mabul, memang tak nak bermalasan oiii. rugi jugak tak rembat full package, maybe next time! memandangkan kami ada extra 1 night (trip kami 4D3N), maka kami decide untuk stay lebih lama di Pulau Mabul! kos tambahan untuk penginapan satu malam + makan 4 kali sehari ialah rm90. roughly harga pakej budget untuk ke Pulau Mabul 4D3N!

cerita trip pulau kami!

around 9.30am, kami bertiga berkumpul di KLIA2. lama tak jumpa borak macam-macam. emel pulak ayat kitaorang plan trip ke Bangkok! katanya chatuchak market lagi best dari ben thanh market! aisey!!!



untuk ke Pulau Mabul, kami amik flight ke Tawau. perjalanan udara mengambil masa hampir 3 jam! fuhhh, nganga je dok atas flight!


oleh kerana flight 3 jam, makan roti canai AA memang tak cukup! kena pulak, geng2 gosip duduk seat jauh. tak dapat nak berborak. terpaksalah ai ols top up dengan sekotak snack box AA. menarik gak lah. hahaha.


kepulan awan dari udara. hebat ciptaan Allah!


Alhamdulillah, around 1 pm, kami selamat mendarat di Lapangan Terbang Tawau :-) kat sini kami bergabung dengan team Dinie. 



sampai kat airport, kami tak payah risau tentang transportation, semua dah cover dalam kos pakej! memandangkan kami kena tunggu satu geng lagi yang akan sampai around 3pm, maka Along (abang Dinie aka organizer) telah arrange kami untuk ke Pasar Tanjung Tawau & Pasar Ikan Tawau walaupun aktiviti ni takde dalam pakej. yeay!

jom shopping!

0 comment:

Powered by Blogger.