catatan #ccfo2015

13.2.2015

gambar hiasan

since ai masuk bkkm year 2010, dah 3 kali event ccfo diadakan. tapi tahun ni, adalah 1st time ai join event ccfo. selalunya setiap kali event hanya ahli2 cawangan c&s je yang uruskan. tapi tak tau kena format tahun ni berubah. ada yang kata, sebab ramai sangat geng2 teknikal tahun ni, maka geng2 logistik kena import dari cawangan lain. hmm.

kerja2 untuk #ccfo2015 ni dah start since mid year 2014. irma n ai satu team kena uruskan penari, myceb n photog. tapi bila event nak dekat, macam2 kena settle kan termasuk amik sendiri souvenir myceb kasi, uruskan hadiah2 chair, kena fikir barang2 nak bagi jemputan dll. bila pi Melaka kami kena tanggung tugas ajk lain esp berkaitan banner/ infoshell/ buku etc. pheww. nasib baik irma ni organize dan planning punya orang, so ai follow je lah apa yang dia plan. hihihi.

masa sampai kat Melaka for the first time untuk meeting, tengok muka geng2 logistik semua cam familiar. haaa, boleh geng dah ni! tapi really, walaupun kena keja pagi, malam n mid night kalau kena geng memang tak terasa lah. memang keja nak jadi kepoh kalau tak ai, zu or nizam. kalau bergabung sure bergegar bilik sekretariat. kalau takde suasana sunyi sepi je. hahaha. selalu jumpa geng2 ni kat opis masing2 muka ketat je, stress kan ngan keja, tak sangka pulak bila dah berkampung, hari2 tengok muka sama, persepsi muka ketat tu hilang. betul lah orang kat tak kenal, maka tak cinta. hahaha.

bila berkampung ni, terlupa dah keja hakiki kat opis tuh. that was the best part actually. tak angkut semua beban keja tu. hari2 enjoy turun bilik sekretariat, pi makan sama2, gosip & bahan orang esp adik2 vendor yang konon2 pendiam (masuk hari ke 3 korang dah bahan kitaorang balik!!!) dan tido kat tilam paling empuk. ohsemmm!!

even ada sedikit salah faham, rasanya boleh settle. buang yang keruh, ambil yang jernih, right? kadang2 rasa macam rindu je suasana bilik sekretariat#ccfo2015 tu. it was so fun! walaupun, at first bilik tu cam busuk gila-tapi lama2 immune weh ngan bau dia. hahaha.

maybe lagi 2 tahun #ccfo2017 (yup, Malaysia berjaya kekalkan kerusi host ccfo) keadaan dah tak sama. mungkin gak ai tak join dah, kot2 dah kena transfer mana2 ke? tapi harap2 event yang akan datang akan dilaksanakan lebih baik dari tahun ni. hehehe :-)

last but not least tqvm to semua esp team logistik!

p/s: wehhh, siapa salin nota lesson learn pn ne?!!

0 comment:

Powered by Blogger.