nutella tart oleh si manis. eh?

4.1.2015

first baking project of the year! dah lama tak bake tart tau. lepas tu dah macam terlupa texture doh, lupa tu, lupa ni. siap reject 1 batch doh yang macam tak jadi. hamikkkk. mula-mula plan nak bake cheese tart. tapi dok mengulit shell tart je dah nak 3 jam sebab terlayan movie tamil. eh!

so shell tart je siap. tiba2 teringat kiena pernah guna nutella as filling. so, apa lagi pipe nutella dalam beberapa shell dan tempek hirisan strawberry. pastu ngap. aha! sedap kot! sedap sangat! hehehe. 


ada sekali tu, sha n zahid singgah rumah. biasalah kalau dah rumah orang bujang ni mana lah nak ada kuih2 sangat, nak menggoreng pun tak rajin, there goes another batch of nutella tart. hahaha. sedap katanya. eiii, memang suka lah dengan idea nutella tart ni, simple tapi sedap. nice! sudahnya, semua shell tart tu berinti nutella je. 


tadaa. shell n nutella bff forever!


satu bekas shell yang telah dujual kepada Dayah O. ada dalam 35 pcs/bekas. Alhamdulillah, ada gak orang nak beli shell tart ai ols. ahahaha. 

0 comment:

Powered by Blogger.