hidangan sampingan. hahaha

10.1.2015

adeh. weekend ni memang sangap. takde aktiviti. sudahnya asyik nak makan je lah. cehhhh, sia2 je usaha pi aerobik macam ni. huhuhu.

keterujaan 1 dinar PG. phew, berkilat yo!

6.1.2015

wow cantik sangan PG 1 dinar yang baru ni. dengar kata nanti bila enforce GST nanti, nak beli emas akan kena GST kecuali emas pelaburan yang ada ketulenan 995 ke atas dan ada accreditation antarabangsa macam LBMA. phewww. emas oh emas. tahun ni kena buat collection 1 dinar ni. cantik sangat kan. huhuhu.

pic: FB Public Gold

nutella tart oleh si manis. eh?

4.1.2015

first baking project of the year! dah lama tak bake tart tau. lepas tu dah macam terlupa texture doh, lupa tu, lupa ni. siap reject 1 batch doh yang macam tak jadi. hamikkkk. mula-mula plan nak bake cheese tart. tapi dok mengulit shell tart je dah nak 3 jam sebab terlayan movie tamil. eh!

so shell tart je siap. tiba2 teringat kiena pernah guna nutella as filling. so, apa lagi pipe nutella dalam beberapa shell dan tempek hirisan strawberry. pastu ngap. aha! sedap kot! sedap sangat! hehehe. 


ada sekali tu, sha n zahid singgah rumah. biasalah kalau dah rumah orang bujang ni mana lah nak ada kuih2 sangat, nak menggoreng pun tak rajin, there goes another batch of nutella tart. hahaha. sedap katanya. eiii, memang suka lah dengan idea nutella tart ni, simple tapi sedap. nice! sudahnya, semua shell tart tu berinti nutella je. 


tadaa. shell n nutella bff forever!


satu bekas shell yang telah dujual kepada Dayah O. ada dalam 35 pcs/bekas. Alhamdulillah, ada gak orang nak beli shell tart ai ols. ahahaha. 

pb candat-candit 2014 dah sampai!

2.1.2015

masih ingat pb candat yang ai hantar tahun lepas? akhirnya pb tu dah sampai. makan tahun nak sampai! hahaha :-) nampak comel je pb ni. terus mood nak mencandat diseru2. kebetulah sha pulak inform candat masuk dalam kalendar OGKL tahun ni. cayalah. ai masih subjek kepada kekosongan. mungkin pergi mungkin tak. tapi apapun layan dulu pb kali ni. full album boleh klik kat e flip album. okey!





2015: buka buku baru

1.1.2015

tahun baru, cerita 365 hari yang baru. excited? what to expect? what to achieve? azam tahun baru? cita-cita tahun baru? ohhhhh! harap2 tahun ni akan lebih baik, jadi yang lebih baik dan sentiasa happy :-)

ok, buka page satu 2015 dengan duty CAT team. ohsemm!!

Powered by Blogger.