misi kain ela di jalan tar!

20.12.2014

nak start tahun baru ni, biasa sangat lah nak memberi warna baru kepada baju2 kerja merangkap baju kenduri kawen dll. hahaha. aktiviti ni pun jarang2 je lah bergantung kepada allocation. so kak ani n ai plan nak terjah jalan tar untuk misi kain ela untuk koleksi 2015. cehhhhh!

kami terjah jalan tar awal pagi around 9 am. masa ni banyak kedai yang baru buka, lengang dan banyak kedai yang offer harga yang berbaloi katanya harga nak buka pintu rezeki. ye ke? tips untuk cari kain kat jalan tar ni, pastikan budget, berapa kain aim nak beli dan warna yang korang fokus. kalau tak akan terjadilah pembelian kurang berhemah kerana mengikut nafsu. hahaha. memang rambang mata kot. kain macam2 warna, kualiti baik dan harga pun berpatutan. 

kali ni, ai aim 4 kain pasang untuk diri sendiri, nak top up kain yang pernah beli sebelum ni. kat jalan tar ni pun banyak jual baju siap dan harga pun murah. tapi kalau agak2 takde saiz tu, buat2 tak nampak je lah. hihi.

okey, now masa untuk hantar kain kat tailor!


0 comment:

Powered by Blogger.