kerja keras untuk majlis kantin. oh work!

2.10.2014

hari ni adalah hari event anugerah kantin bersih, selamat dan sihat peringkat kebangsaan. as usual, kami adalah sekretariat2 harapan bangsa yang turun duty bagi memastikan kelancaran majlis. phew. seawal jam 7.30 am, kami dah terpacak kat SACC. seperti biasa, ai adalah sekretariat jamuan yang bertanggung jawab memastikan peserta n sekretariat makan! 


seawal 8 am, ramai cikgu2, pelajar sekolah, pengusaha kantin dah mula mendaftar di kaunter pendaftaran.ai as usual buat2 sibuk lah. hehehe. dalam masa2 yang sibuk tu, sempat juga posing sana sini. mata pun sibuk juga usha apa-apa yang patut! 



okey, kenapa kena ada majlis anugerah macam ni? ingat artis je nak dapat anugerah? pengusaha kantin pun nak juga. hehehe. motif penganjuran event ni adalah bagi menghargai usaha guru besar dan pengusaha kantin sekolah yang bersungguh2 bagi memastikan kantin sekolah yang bersih, makanan yang dihasilkan adalah selamat untuk dimakan dan sihat terutama sekali apabila dihidangkan kepada pelajar. sebagai galakan berterusan, majlis2 macam ni boleh menjadi motivasi kepada semua pihak yang terlibat. hmm, pentingkan? so, tahniah kepada Sekolah Aminudin Baki yang telah menjadi juara keseluruhan dalam majlis ini. memang superb la perlaksanaan food safety kat kantin sekolah ni. kagum we ols. 




kami sekretariat pun amik kesempatan wefie dengan DG n VIP majlis hari ni. kelasss kan, kau ado? hahaha.

0 comment:

Powered by Blogger.