tiramisu ready for #familydaybkkm!

26.9.2014

selain daripada projek misai untuk #familydaybkkm, ai juga kena sediakan tiramisu as a dessert untuk menu Italy #g10. mula-mula ai plan nak buat sendiri, siap dah pinjam mixer irma n cari resepi, tapi bila fikir2 dapur n banyak utensil yang tak cukup, ai decide nak order je. bila google nak cari orang yang buat tiramisu, punya lah jauh dari capaian. hmm.

lunch hari tu, ai n irma singgah makan kat lot 5! surprisingly, ada tiramisu display kat dalam fridge. terus excited sebab sebelum ni takde. kak liza kata, ada supplier baru untuk dessert! whoa!! ai n irma pun cepat2 buat sensori tiramisu. ohsem! sedap pulak tiramisu ni. terus ai deal dengan kak liza untuk order tiramisu dalam bekas. luckily akak supplier setuju nak buatkan walaupun tinggal 2 hari je. untuk rekod 1 bekas rm50.

tadaa, inilah dia tiramisu penyelamat untuk #familydaybkkm! oh yeah!


update 27.9.2014

tiramisu mendapat sambutan hangat. ramai yang kata sedap. hehehe, tumpang gembira sebab dapat sediakan dessert yang sedap dan ohsem ni. ai like tiramisu! next  time kita cuba buat sendiri okey?!

0 comment:

Powered by Blogger.