Safe Food Expo 2014: watak belakang tabir

11-12.9.2014

tahun ni buat julung-julung kalinya Safe Food Expo 2014 telah diadakan. oleh kerana event ni adalah kerjasama antara jkn negeri dan MAFSA, maka kami ajk2 suam kuku kena lah buat keja. hihi. keja ai as usual mesti berkaitan dengan duit, well mata duitan kan. hahaha!


11.9.2014

moh kita ke melakau untuk seminar keselamatan makanan sempena Safe Food Expo 2014! ai n syu bertolak agak lewat ke melaka memandangkan kami kena habiskan kelas excel asas, gigih kan? kami hanya arrive di bayou around 6 pm. masing-masing dah kepenatan, ingat nak check in hotel je. hajat dihati nak teruskan melepak kat bilik, malangnya kena turun print invois2 untuk collect payment seminar. sigh! 



around 8 pm, tiba masa untuk dinner! kali ni kami-hilda, syu, nor, bihah n ai carpool menuju ke Qasreena Cafe. kedai ni agak terkenal kat Bukit Katil among locals. cerita makan, ai KIV eh, tunggu next posting. hehe.


habis je makan, masa untuk balik hotel. ai decide untuk jumpa rizman (pro mafsa) kat tempat seminar. tapi masa sampai rizman takde, so apa lagi, masa untuk kembali ke zaman lebih muda. game time! syoooookkkk sangat. hilang stress makcik!




setelah bincang apa-apa yang patut dengan rizman, masa untuk balik bilik dan tido. semoga seminar esok akan berjalan dengan lancar. 


12.9.2014

fuhh, hari yang sibuk untuk cik bendahari. tak menang tangan nak isu invois n resit. demm, dah lama rupanya ai tinggalkan event, sampai kelam kabut dibuatnya. huhuhu. apapun, sempat gak amik peluang dengan seminar yang diadakan. learn new things especially on food safety in aerospace dan apps food safety. seminar success!


ramai gak geng yang turun pada hari kejadian. jom, group photo!


usai seminar, ramai geng yang telah bergerak pulang. ai n cik laila meneruskan perjalanan ke MITC untuk usha persediaan tapak pameran Safe Food Expo 2014 dan collect payment booth. fuhhh besarnya dewan! 


setelah usha apa-apa yang patut kat MITC, kami teruskan perjalanan pulang ke hotel. dinner malam ni as usual kat Qasreena Cafe lah! hahaha, malas nak cari tempat makan lain!

ok, chow!

0 comment:

Powered by Blogger.