melawat terminal bersepadu selatan #takdekeja

6.9.2014

nota: hmmm, keghairahan dalam menaip di blog semakin merosot semenjak akhir-akhir ni. so syndrome makcik-makcik malas, takde idea dan internet pun melambat sangat, grrr. apapun, mesti mau taip jugak sikit-sikit as #kenangan masa depan. chewah. hehehe

weekend hari tu, ai tiba-tiba teringin nak pi KL, saja dok teringat nak pi melawat tokey kain ela yang berlambak kat jalan TAR tu. sebelum meneruskan perjalanan ke KL, ai singgah jap kat stesen terminal bersepadu selatan (TBS) untuk brunch. first time jejak kaki kat TBS. fuhhh, terkagum sekejap bila masuk entrance TBS ni. besarnyaaa bangunan ni! walaupun hanya stesen bas ala-ala Pudu Sentral, tapi salute la untuk kebersihan dan of coz fasiliti yang disediakan kat TBS ni. macam-macam ada!

kedai makan memang ada banyak. just name it what u want to eat! phew




stesen kerusi urut yang melegakan urat-urat kaki


kerusi meja yang mencukupi untuk menunggu, lepak dan gosip!


papan tanda yang membawa ke jalan yang benar


hotel transit untuk tido


kaunter tiket bas yang banyak dan pekerja yang gigih




panel yang maklumkan status bas-bas. sekali tengok macam airport!


dan tidak dilupakan pemeriksaan polis di pintu masuk. hahaha.



amacam canggih ke tak? huhu. okey, next time boleh plan naik bas dari TBS ke arah selatan.

chow!

0 comment:

Powered by Blogger.