Raudhah.... coming soon

30.9.2014

Alhamdulillah, saban tahun ada je buah tangan terbaru Ramlee Awang Mursyid (R.A.M) tak sabar betul nak baca. hihi. tajuk novel kali ni Raudhah :-) ai order dengan RAMFC (bunch of thanks guys!) sebab gigih nak dapat novel dengan signature RAM. harap2 jadi 500 orang terawal lah!  


p/s: masih baca novel Alaf 21 walaupun ada orang kutuk bahan bacaan kelas kedua. lol. who cares?

gentle reminder

30.10.2014


kecik hati ai ols. BMI oh BMI!

1st mini soft cover photo book Pixajoy by NMK!

29.9.2014

oleh kerana promo #MYCyberSALE kat Pixajoy adalah amat mengujakan, ai pun telah beli beberapa voucher termasuklah yang paling murah rm9/ photo book (pb) iaitu soft cover 6 x6. pb ni saiz kecik2 je, tapi still boleh tengok. hihi. ai  beli sebab nak clearkan digital picture yang banyak kat lappy sampai lappy pun jadi berat. huhu. tu lah dok capture je. 

cool jugak kalau print saiz comel2 ni, sayang gambar dok dalam lappy je. hihi. cuma rajin tak rajin la nak buat. kalau 1st timer nak cuba buat pb, saiz pengenalan ni adalah digalakkan. at least kalau final product mengecewakan takde la rasa rugi. lol.

1st project cheap n chic soft cover 6' x 6'. hehe. simple je design. malas nak over! jangan lupa view eflip album Floria 2014!












promo Pixajoy yang tidak henti-henti. fuhhh.

28.9.2014

bila ai buka website Pixajoy ni tak habis-habis nampak promo. kira punya kira macam best je kalau beli 1-2 voucher, macam ada je photo book (pb) nak buat. hihi.

promo 1- #MYCyberSALE

promo ni hanya berlangsung selama 3 hari sahaja bermula 29.9.2014 hingga 1.10.2014. untuk pengetahuan #MYCyberSALE adalah anjuran Multimedia Development Corporation (MDeC) di bawah National Digital Economy Initiative. setakat ni memang banyak merchant yang paticipate n korang boleh view di website #MYCyberSALE


Pixajoy pun salah satu merchant yang participate. promo pun dah boleh beli kat website Pixajoy. hehe. in term of price, nampak macam promo dengan harga promo biasa, tapi still cheaper dan boleh lah beli kalau nak tambah koleksi voucher macam ai. hahaha. kali ni ai aim promo cool image wrap dan calendar. hihi :-)




promo 2- Shubh Deepavali

promo ni adalah bersempena dengan perayaan Deepavali yang akan datang. promo ni akan tamat pada 3.10.2014



teruja tak dengan promo ni? jom kita shopping voucher. hahaha. klik website Pixajoy untuk maklumat lanjut.



untuk rekod ai telah beli 5 voucher softcover 6 x 6, 2 voucher CIW 8.5 X 11 n 1 calendar! opsss sangat!

geng misai di #familydaybkkm

27.9.2014

tak sangka misai g-10 menjadi pujaan ramai di #familydaybkkm. ahahaha. so sweet korang ni! beberapa keping gambar sebagai bukti misai pencetus keceriaan. 

hidup misai WD. eh?

the g-10


sofea yang sweet n lin


suzana n kak mas


kak syarmila


geng bkkm - lin, ecot, emmy, athirah n seri


anak-anak kak maria (credit pic fb kak maria)


tq guys posing dengan misai kami #g10

the 1st #familydaybkkm!

27.9.2014

Alhamdulillah! the 1st #familydaybkkm was a succesful event! bangga dan happy dengan penganjuran kali ni. Insya'Allah, penganjuran akan diteruskan untuk tahun2 yang mendatang. special thanks to the g-10, the warone n team2 lain yang berusaha dengan gigih untuk #familydaybkkm!

seawal 7.30 am, warga bkkm dah mula membanjiri taman seri empangan. bersemangat waja ye korang! ramai juga yang dok bawah khemah, setup meja makanan masing2. hihi. 


aktiviti pagi dimulakan dengan senamrobik. walaupun ada gangguan sistem audio tak berfungsi, tapi kami tetap ceria senamrobik bersama instructor yang best tu. waka waka eh eh. hahaha



9 am pertandingan mewarna dimulakan. tengok mak pak yang excited lebih!


keadaan kat khemah memang kecoh! spot PK capture kelam kabut bawah khemah!


en azli sebagai emcee berdedikasi, sekali pegang healer tak mau lepas!


the g-10 dah siap sedia. senyum Italiano!


sukaneka adalah part yang menggembirakan. baik mak pak, ajk sukan dan kanak-kanak. walaupun hari dah mula panas, semangat kesukanan kanak-kanak memang tinggi. adorable and cuteness overload!!


meja g-10 semasa penjurian :-)



 happy team!


game yang paling susah sebab nak cari gula-gula dalam kertas shredder! haha. kesian kanak-kanak! 


ajk sukaneka yang paling berdedikasi. haha


vote as the sweetest couple ezlin n fizam at #familydaybkkm. larian comel korang akan sentiasa diingati. hehe.


game dewasa ikat kaki, ada yang romantik jalan slow, ada yang lari dan ada jugak yang jatuh terjelepok! opsss!


game penutup #familydaybkkm. memang tak ramai yang register nak main game ni, nasib en emcee pandai tarik orang. hehehe. memang lawak part tarik tali ni.



pengadil gigih!


spot ezlin yang meriah menyokong group husband. sweet sangat ezlin!


banyak siri cabutan bertuah diadakan, tapi nasib tak berapa baik untuk ai sebab tak bertuah. hahaha. pemenang-pemenang meja pun ada diumumkan, tapi sebab meja ai tak menang tak larat nak pi amik gambar :-p anyway tahniah kepada semua pemenang! oh! ada hadiah juga untuk kanak-kanak yang datang membuatkan #familydaybkkm super happening! you guys were super awesome! 


ai totally happy n proud dengan penganjuran #familydaybkkm kali ni. tahniah kepada semua yang terlibat. mana-mana kekurangan tu kita baiki pada masa akan datang! tahun depan aim kena bawa family pi #familydaybkkm. hahaha. cc DJ n irma :-p

persiapan ajk sukaneka untuk #familydaybkkm!

26.9.2014

family day pasti sunyi tanpa aktiviti sukaneka, tapi pasti lebih sunyi tanpa ajk sukaneka yang happening. hahaha. untuk #familydaybkkm tahun ni 3 kumpulan bergabung untuk merealisasikan aktiviti sukaneka. sehari sebelum event, team kami telah turun padang untuk membuat persiapan. hehehe.

masa kami sampai di taman seri empangan, cuaca agak mendung diikuti hujan renyai2. luckily we have dedicated team, walaupun hujan masih sanggup buat kerja. hehe :-p

team kerja berat shahrul, nizam, ameer n wira


happy girls yang tolong aunty asi buat demo


walaupun hujan sanggup buat kerja


kerja dah siap, jom test playground. hihi. depa tak tau ai snap gambar ni. ameer n wira see saw mode :-p


panjat pulak? ani fadhlina melaporkan kes vandalisme. hahaha


team ajk sukaneka. bukan nak dengar arahan dok borak n gelak2 je.



part paling best, kak ita belanja kami minum petang. Alhamdulillah. semoga murah rezeki :-)



amboi nizam makan tak pandang kiri kanan. hahaha


ok! let's ready for #familydaybkkm!
Powered by Blogger.