kapis sejenis makanan laut

11.7.2014

weekend ni parents cari ikan kat pasar basah pasir penambang kuala selangor. actually, kalau sebut pasir penambang tempat ni memang popular dengan restoran seafood yang sedap. hmm, tapi food operator and owner restaurant chinese, so tak pernah pulak lah nak pi makan kan. hihi. berbalik kepada cerita pasar basah, 1st time ai datang sini. eh, walaupun pasar (je?), tapi phew banyaknya fresh seafood!! oleh kerana, ramai orang luar dah mula beli ikan n seafood kat sini, maka harga dah a bit mahal untuk local. apa nak buat kan? pagi tu ai shop ikan pun dah cecah rm150, tapi ok la stok seminggu katanya. yang menariknya kat pasar ni, 1st time ai jumpa kapis! selalunya ada kat laut sabah je, no idea macam mana kapis boleh ada kat sini. apa lagi beli lah 1/2 kg, nak test rasa. 

untuk yang tak tau apa tu kapis, macam ni bentuknya. macam familiar je kan bentuk ni? hmm, logo shell??

0 comment:

Powered by Blogger.