#floria2014: jejak bunga bersama rakan sekerja

19.6.2014

floria oh floria. tahun ni dah upgrade nama ke Festival Floria DiRaja Putrajaya. daebak lah! huhu. seperti tahun-tahun yang lepas, floria adalah event yang mesti pergi setiap tahun. bezanya tahun ni, nak masuk kena bayar rm3. which ai rasa bayaran masuk patut dikenakan, at least dapat cover la beli2 bunga, setup event etc. tapi cukuplah rm3 ye ppj. hahaha. kali ini aktiviti ni disertai oleh 3 gadis bunga iaitu DJ, irma n ai. kami gi lepas waktu kerja, so agak tergesa2 untuk ke sana sini. 

apapun, selamat datang ke #floria2014!


kami bermula dengan melawat taman2 universiti/sekolah/kolej. mereka ni semua bertanding. hebat2 dan kreatif. awesome!



 

next kami teruskan perjalanan ke taman-taman rekaan dari agensi korporat etc. kebanyakan buat wedding garden, tak taulah kalau tahun ni tema wedding garden ke? penuh bunga-bunga cinta uols.



tempat yang membuatkan we allz terlebih ceria bila bergambar belakang bunga-bunga plastik yang berwarna-warni ni. 



dan singgah pula kat tasik kenyir. haha


sambung melalui tama-taman dengan konsep kawen, oohhhh!



antara tempat wajib amik gambar kat #floria2014 ialah di sini! - tempat payung berwarna-warni tergantung!! lawa sangat okey. rajin betul mereka menggantungnya!




bukti kehadiran di #floria2014



lagi gambar dengan payung!



maskot tahun ni :-)


eh capture sikit gambar bunga-bunga




bergambar dengan blogger femes wanderlustDJ dan Janggeltrekker. hahaha :-)


dan bunga lagi....



tempat pose "acik-acik" (aka makcik-makcik perkasa :-p). hahaha.

 


bila dah senja, kami pun bergegas beredar dari tapak #floria2014. kebetulan kawan kami nak buka pose, kami pun dah lapar. so, makan dulu kat kawasan medan selera floria. kawasan tempat makan ni ada banyak pilihan makanan. pilih jangan tak pilih!



itulah dia, catatan beberapa jam kat floria masa remang2 senja. hmm, apapun terbaik lah!

0 comment:

Powered by Blogger.