colourland cat buatan Malaysia.

13.5.2014

rumah baru, mood baru! parents decide untuk cat dalam rumah dulu dan abaikan cat luar rumah. kekangan budget kata menteri kewangan. hahaha. seriously, nak pilih cat yang mana sesuai dan berkenan adalah kerja yang sangat melecehkan dan memeningkan. lucky, uncle kedai hardware bekalkan katalog cat, maka boleh mix n match color ikut tema bilik dan ruang.


seperti biasa semua orang ada favorite colour. ruang tamu coklat, bilik parents purple, bilik din hijau, bilik kami pink dan bilik adik takde colour lagi. hehe. masing-masing dah ada colour, jom terjah kedai cat yang terulung kat jeram ni. propa mode.



kat kedai ni, ada mesin bancuh cat. so namakan apa saja cat colourland yang diidamkan, ada pembantu yang akan tekan-tekan machine tersebut untuk dapatkan warna cat idaman kita. canggih la ni.


kalau cat yang di bancuh dikedai, akan mahal sedikit dari yang sedia ada dan harganya pun berbeza-beza ikut warna. pastikan korang tanya harga dan agree, baru proceed dengan bancuhan. untuk rekod, harga 5L mencecah harga rm 95 ke rm 99 manakala yang 1L dalam range harga rm 25 ke rm 29. untuk bilik kami, warna damask rose telah di pilih as main colour. untuk dinding lain, kami guna light pink yang lia dapat free masa dia praktikal dulu. jimat.

damask rose 2L/ colourland



light pink 3L/ nippon


tadaa, combination 2 colour. 


untuk rekod, lia n ai cat sendiri bilik ni. pengsan 2 hari kerja-kerja mengecat dijalankan! dah la asik kena pantau n marah dengan chief cat. stress je. huhu.

7 comment:

Sukma Haron said...

singgah sini......

Asilah Kassim said...

tq singgah @sukma haron

Hannani Ruwaidiyah Mustafar said...

Tq asilah...sharing yg sgt membantu saya buat planning especially part pricing tu...tq sooo much! Owe u!

Asilah Kassim said...

no prob. thanks!

Nurul Shafiqah said...

Sis..ni cat minyk ke..

Nurul Shafiqah said...

Sis..ni cat minyk ke..

Asilah Kassim said...

Ya tapi nak confirm boleh check kat kedai

Powered by Blogger.