cuti hari pekerja dan lawatan sambil belajar

1.5.2014

alang-alang dah sampai seremban, ai text sha tanya dia bz ke tak. cis kek boleh dia rahsiakan adik dia n wan bertunang. sabar je lah sha oiii. ingatkan nak balik terus, tapi sha n za8 suruh tunggu, around kol 4pm diaorang pick ai depan seremban prima. punya lah unexpected plan, banyak2 tempat nak pi, diaorang ajak pi melawat muzium negeri sembilan. hahaha. okey lah sebab diorang pun tak pernah pi kan. layan je lah. muzium negeri sembilan ni simple je. ada ruang pameran dan contoh rumah n istana. so tour muzium ni tak amik masa yang lama.





apa yang menarik kat muzium ni, kat kedai cenderamata dia telah bertukar menjadi chocolate boutique. kalau korang singgah, pastikan korang beli cokelat2 tu sebab sedap. hahaha.


dah habis melawat muzium, kami singgah pula ke S2 city park. ramai orang seremban2 beriadah kat sini. ada banyak aktiviti ai tell you. ada aerobics by man aerobics (kalau tak silap lah). ni memang aktiviti yang ai paling tertarik, macam2 lagu ada, dah macam kelas tarian pun ye. hihihi. tapi encik instructor memang mantap, muka ganas, tapi lemah gemalai. thumbs up! pastu ada aktiviti bagi makan kat ikan keli giant dan main belon air sabun giant. syoklaaa orang seremban2.







yeay! lepas habis berjalan, kami pi makan. hehe. tq korang belanja makan, buat susah2 je. hihi. ai gerak balik dalm kol 9.30 pm. memang meletihkan, tapi best juga. hihi.

tq zila, sha n za8!

0 comment:

Powered by Blogger.