rumah famili in progress: bilik air, dapur dan grill

23.4.2014

akhirnya dah nampak rupa rumah. hahaha. Alhamdulillah. ayah memang follow progress setiap minggu. sangat bossy. kalau ai yang jadi tukang buat rumah tu stress je. 

dapur

"pejabat" mak dah nampak rupa. kontraktor dah siap pasang table top. masalahnya sekarang, kabinet dapur. ayah kata okey je pasang lepas dah duduk nanti. tapi mak macam nak kabinet dapur gak? ai kalau de budget boleh je nak buat kabinet tu. masalahnya yang melamine aluminium pun dah 5k untuk dapur kecik ni. will see later.

 

bilik air

bilik air utama dapat pakej marble sampai atas. ceh. of coz la bilik air parents yang cantik tu. tapi ai macam suka je marble lantai tu. colorful macam feeling batu2 sungai. 

 

rumah

ai sebenarnya dah confius dengan design rumah ni. ayah as usual akan whatsaps gambar2 progress rumah kat ai. ayah kata pintu ni tak payah grill. eh? malas nak tanya banyak tru whatsaps, tengok nanti.


grill

omg, omg! mahal nya grill rumah. tergelincir dari budget asal ai. pengsan.

0 comment:

Powered by Blogger.