milo breakfast day (mbd) 2014. jom lari! #milo #mbd

19.4.2014

sebenarnya kesungguhan untuk join #mbd memang berbolak balik. kejap nak join kejap tak nak. lari 7 km? nightmare untuk ai. hahaha. tapi sebab dah bayar untuk join, maka ai telah rajinkan diri untuk collect race collection kit kat the school, jaya one pj. 

the school, jaya one can be access by lrt Asia Jaya and bus rapid kl no 628. ai suggest naik je lah taxi ke jaya one (fare rm6) sebab bas lambat sikt travel jauh. the school is a bit tricky to locate sebab dia ada dalam building with no signboard. hahaha.  

helo the school. ai rasanya tempat ni masih baru.


tak ramai lagi orang datang untuk collect race collection kit. thumbs up up to organizer, ada banyak kaunter dibuka and everyone look enthusiastic on the day :-)



the race kit


20.4.2014

hari untuk berlari! bangun awal hari ini dan masih berkira2 mahu pergi atau tak. hahaha. takde semangat kesukanan langsung kan. tapi finally pergi la. awal2 pagi dah terpacak kat stesen bas. hahaha


ai sampai lokasi lari dalam pukul 7.20 am. dah havoc time ni. able to catch some snap. hihi


ohhh lori milo. sedapnyaaaa air milo.



tengah syok2 amik gambar, baru tersedar yang orang dah start lari. hahaha. boleh dikatakan lautan hijau gak la. ramai sangat orang. kali ni ai lari solo je lah, takde geng. tengah tercungap2 lari tu, tiba2 nampak pah n skandal. choyyy. 


seperti dijangka, memang ai tak larat nak lari secara konsisten. takde stamina. hahaha. baru lari sikit dah sambung jalan. pastu lari dan jalan balik. hihi. jadi lah kan. macam ai cakap awal2 tadi 7 km is nightmare. jauh weiii 7 km tu lagi2 untuk beginner. masa kat 3 km tu rasa macam nak surrender je. tapi cekal gak teruskan perjalanan. part 5 km tu memang dah nangis dibuatnya. jauhnyaaaaa 7 km!!!

route larian


selepas 1 jam 19 minit, berjaya gak ai tamatkan misi 7km. phew. tak sangka ai ols. hari ini dalam sejarah. 



dah settle collect medal (yeay!) ai pun jumpa pah. masa ni memang dah keletihan sangat. huhuhu. tapi amik gambar is a must. bukti hari kejadian kan? 




look forward to next run. syok pula. tapi kena berlatih secara intensif ni. huhuhu.

update 22.4.2014

statistik pelari. ahahaha. corot eh.

0 comment:

Powered by Blogger.