kelas #enbakri untuk internal auditor (iso)

10-11.3.2014

selingan: pray hard #MH370!

dah lama tak masuk kelas. bila ada kelas pemantapan internal auditor (iso) memang bersemangat nak pi. maklumlah tahun ni tak pergi mana-mana kursus pun lagi. hihi. ini adalah course kesinambungan dari kursus internal auditor tahun lepas. hmm.

menjadi internal auditor bukan lah pilihan ramai orang lagi-lagi kat ofis ni. maklumlah beban kerja bertambah, orang pun tak suka. walaupun ada orang yang kata boringlah iso atau apa2 kata yang downgrade kan peranan internal auditor still internal auditor masih penting dalam organisasi yang ada sistem pengurusan kualiti. maka jika tak suka jangan downgrade kan moral orang lah bhai. ada orang yang tak ada pilihan terpaksa jadi internal auditor, ada orang lain pulak nak jadi internal auditor sebab minat. pilihan masing2 :-) lagipun selain dari tugas hakiki yang amat dibanggakan, tak salah kalau add value pada diri sendiri. *positive vibes*

hmm, merepek sudah makcik ni

ok kelas en bakri (SIRIM training) adalah sangat sesuatu. hari pertama, ai amik masa separuh hari untuk belajar cara en bakri mengajar. tak dinafikan en bakri adalah cikgu yang ada ilmu pengetahuan yang tinggi pasal iso, tapi sebab dia asik gelak je, maka ai terconfius sekejap-sekejap. hahaha. tapi yang ai respect habis kat en bakri ni dia ingat semua benda. pastu rajin gila menulis. tak pasal2 kitaorang kena salin nota2 yang dia conteng atas kertas. phew. gigih. apapun selama 2 hari kelas pemantapan internal auditor memang banyak input baru yang masuk dalam kepala. tak sangka, cetek betul ilmu didada, tapi main redah je buat keja. end up hasilnya ntah apa-apa. hihi. yang untungnya, en bakri bukan je bagi ilmu macam mana nak jadi internal auditor yang baik, tapi ilmu yang sama jugak boleh aplikasi masa jadi auditor haccp/gmp. waaaah.

hmm, harap-harap ilmu tak berkarat lah!

0 comment:

Powered by Blogger.