awek kampung jeram. phewit

1.3.2014

hari ni pi intai tapak rumah #familyhome yang dalam pembinaan. Alhamdulillah, dah ada progress phase 1. walaupun semakin risau sebab budget rumah tak cukup2 lagi, mohon Allah mudahkan urusan. Insyaa'Allah, #familyhome akan jadi tempat perlindungan kami sekeluarga pada masa depan. 


bila dah sampai tapak rumah dah tengok itu ini, ai teringin nak train lifestyle kampung kat Auni. hahahaha. jom bermain - budak kampung style.

(i) bowling padang

mana pernah, anak buah yang sorang ni main bowling padang guna kelapa. untunglaaa ma'long ada sikit nilai2 kreatif dalam diri, hasilnya anak buah ma'long dengan jayanya berjaya bermain bowling padang. 

ok ready Auni!

 
strike!

 

okey, susun balik kelapa. hahahaha.

 

she's definitely having fun. sebab berapa kali ntah, ma'long asik kena susun kelapa. dia syokkkk je baling tak henti2. sabar je lah! 


(ii) tarik upih

sebenarnya ai pun tak sure term game ni, tarik upih la kot kan. guna pelepah kelapa. memang dia seronok habis lah, sebab dia dok atas pelepas tu. tapi mama dia membebel sebab seluar kotor. ahahaha. 

 

bukti ma'long gigih membakar kalori.


sekarang turn Auni pulak :-p. terror tarik satu tangan jer. hahahaha.


kesimpulan, it's good to spent quality time dengan anak2 gen z dengan aktiviti yang mengeluarkan peluh dari asek biarkan diaorang leka dengan gadget. 

oh, cik kecik qila kurang promosi pulak. ci kecik ni dah pandai jalan sekarang, terkedek-kedek la of coz. susah nak capture dia skang. 

0 comment:

Powered by Blogger.