2013 yang berlalu, 2014 yang mendatang

1.1.2014

selamat tahun baru 2014 :-) Alhamdulillah masih diberi kesempatan oleh -NYA untuk berada dalam tahun ini. sebelum start momentum 2014, review sikit pencapaian azam (read as angan-angan) awal tahun 2013 tercapai ke tak? apa yang best dan tak best? dan apa pulak resolution 2014?


kerja

awal tahun: this year keja will quite tough. lepas dorman setahun now is this time to struggling more. go, go baby aj! and hopefully this year akan confirm sebagai p.a. Insya'Allah

akhir tahun: true indeed. tahun ni banyak aktiviti berkaitan aj. aktiviti utama tahun ni roadshow aj kat penang, sarawak, sabah, terengganu dan johor. ramai jugak peserta yang dapat dikumpulkan dan banyak juga soalan2 yang mengelirukan muncul. tahun ni memang dah confirm as p.a, Alhamdulillah. tahniah kepada diri sendiri.


life

awal tahunwhat to expect eh? let's go with the flow :-)

akhir tahun: haa, betul2 follow the flow. manusia merancang tapi perancangan Allah tu mengatasi segala-galanya.

my aim

awal tahun: (1) nak beli AL, GN, NC (dah beli baru reveal apa. haha). (2) nak simpan duit untuk travel. yeah! (3) nak up koleksi dinar. koleksi katanya kan :-p 

akhir tahun: aisey, sendiri pun dah lupa AL, GN dan NC. mohon abaikan je lah. mungkin laptop,hp dan kamera baru kot. tapi laptop je tercapai, lagi 2 bawa ke tahun hadapan. duit travel ada simpan tapi dah abes belanja gak. hehehe. dinar bertambah 2 je kot sepanjang tahun ni. iskh laaa, bad habit, kena lebih displin tahun depan.

****
itu sahaja resolution 2013. secara dasarnya tercapai cuma tak berapa "cantik". so next year akan improve lagi. oh yeah!!

****
sepanjang 2013, banyak juga moment of truth yang layak untuk diingati. 

travel

selain dari trip kerja sambil jalan2, tahun ni ai sempat terbang ke kota kinabalu (trip rafting), diikuti dengan trip terengganu pulau kapastrip candat 1, trip candat 2

tahniah kawan-kawan

yang kawen nonetshaasmahisma, shameer : semoga berbahagia hingga ke jannah. jangan gaduh2, happy selalu. jangan lupa doakan kawan korang yang bujang ni bertemu imamnya, one fine day! Amin

dapat anak tahun ni: adik (qila), eza (aunii)

aset: beli laptop baru lenovo, tukar duit kertas ke silver as duit raya silver@nubex, baru gempak raya beb!

job photo book

tahun 2013 ai dah mula berjinak2 dengan job photobook. tq kepada semua client ye? suha outdoor, nani faris 1 year, alin travelogue, cik wi travelogue

lost

tahun 2013, menyaksikan satu episod sedih bagi warga UK, perginya abang shah pada hari raya ke-2, semoga arwah ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.

*****

tahun 2014 ni buat resolusi yang ringkas-ringkas je la. memandangkan umur pun dah 3 series kan. hahahaha.

healthy lifestyle

part ni memang susah gak la, lagi2 part nak melantak semua benda kan. tapi takpe, setiap benda mesti ada permulaan kan? tahun ni kena pi bersenam! makan secara sihat dan berfikiran positif 

emergency fund

tahun ni kena displin build up emergency fund untuk diri sendiri. target awal ialah 2 bulan. haha, mampukah?

be positive 

tahun ni ai mahu berfikiran lebih positif, jadi seorang yang gembira dan sentiasa bersemangat!

aktiviti-aktiviti yang boleh dijalankan

(a) kitar semula

ai discover satu aktiviti yang menarik bagi tahun 2014 iaitu "kitar semula, sebelum buang". harap-harap dengan misi terbaru ni ai akan cepat-cepat kaya. hahaha

(b) cuba benda/ cabaran baru

tahun ni ai nak buat aktiviti yang tak pernah buat sebelum ini :-p semoga suksess ye!

0 comment:

Powered by Blogger.