the Gen-A in the house!

1.12.2013

disember! sekejapnya masa berlalu. now last month of year 2013. selain dari umur yang bertambah apa agaknya pencapaian dalam hidup yang boleh dibanggakan sepanjang tahun ni. hmm.

gegirl ma'long sekarang semakin baik, aktif, becok, nakal dan macam-macam hal. pening jugak dibuatnya. now ai know why parenting is so challenging nowadays! we can hardly expect those Gen-A kids think. so gap generation ya!

auni @ 2 years + 2 month

gegirl ma'long yang sorang ni memang merisaukan. asik melompat dari satu kerusi ke satu kerusi. pretend macam big sister nak angkat adik dia bila adik dia menangis. pengsan. yang paling obvious ialah everything should meet her taste. macam baju yang mama dia beli ni, cepat je dia kata "auni tak suka" bila mama dia tanya. hahaha. one more, dia macam trauma dengan lelaki pun ada. sampai pakcik dia pun dia trauma, lepas semalaman baru ok. pelik, pelik. 

favourite sentence dia "auni tak suka ......"

eiii, menggedik sangat anak dara sorang ni.


aqilah @ 8 month

ini lagi sorang gegirl ma'long. so supergirl. now asik nak berdiri, berpaut dan nak lepas tangan. haiyaa, adik awak kecik lagi kot! now lagi kuat menyembur! gigi pun dah ada 2 batang! suara dia, ampun kuat yang amat bila menangis, so unlike kakak auni. 


apapun semoga Allah lindungi gegirl ma'long ni, semoga sihat dan membesar bagai johan :-) sayang gegirl ma'long. muah!

0 comment:

Powered by Blogger.