ikrar kepada UNICEF Malaysia!

16.12.2013

UNICEF adalah pertubuhan yang berjuang untuk children rights. ai sebenarnya aware dengan kewujudan UNICEF tapi jarang2 nak amik tahu secara serius. sehingga lah ai jumpa a fund raising guy work for UNICEF kat alamanda satu petang tu.

punyalah penyibuk, ai pun sibuk interview dia kenapa dia pilih untuk jadi fund raiser for UNICEF. dengan gembiranya dia jawab "saya gembira, bila saya bangun setiap pagi, saya ingat yang hari ini saya akan tolong seseorang dan buat seseorang rasa gembira!" wow, truly inspiring walaupun ai tak sure tu skrip atau tak. lol. but in this case ai absorb kata2 dia secara positif. 

gembira kerana dapat bahagiakan orang lain. wow. tak pernah ai bangun pagi, dengan mood yang sangat positif macam tu. untunglaa kalau terjadi. next day ai jumpa dia, trying hard myself untuk bangun pagi dengan niat untuk bantu dan bahagiakan orang lain. perasaannya memang luar biasa. sebab positive energy create awal2 pagi. 

ok habis cerita diri sendiri. hehehe

berbalik kepada UNICEF, selama ni mati2 ai ingat yang depa dapat tajaan dari mana2 bodies untuk support program yang dianjurkan. tapi silap lah pulak telahan tu kalau tak masakan ada keja as fund raiser. rupanya diaorang kena cari orang untuk salurkan fund supaya UNICEF dapat jalankan program diaorang sekaligus memastikan hak kanak2 terpelihara :-)


so kali ni, ai menyeru kepada korang semua supaya dapat donate sebahagian duit korang untuk memastikan program yang dirancang UNICEF akan berjalan smoothly. ye lah bukan untuk sesiapapun, yang untung masih kanak2 yang memerlukan dalam negara kita. kan bagus kalau dapat bahagiakan orang lain. hehehe.

korang boleh choose untuk derma secara one time gift atau pledge untuk derma secara bulanan kepada UNICEF mengikut nilai2 tertentu. caranya memang mudah dan tak susah langsung. 

derma secara bulanan atau


derma one time gift



so, apa tunggu lagi jom donate to UNICEF!

website UNICEF Malaysia: http://www.unicef.org/malaysia/

0 comment:

Powered by Blogger.