1 gm sebulan, mampukah? huhuhu

27.11.2013

siapa yang tak suka emas kan. kebetulan masa makan kat padi tu, cik net n ai tergerak kaki nak masuk galeri hana gold kat galeria ni. galeri ni baru beroperasi tahun ni. masuk2 kami disambut oleh encik HG, maybe husband owner kot. 

memang kami takde niat pun nak beli emas masuk2 hana gold ni. just nak cuci mata. hahaha. tapi encik HG ni tak lokek ilmu, terus dia keluar cerita pasal pelaburan emas. hah. nampak sangat muka kitaorang ni banyak duit kan. hahahaha :-p


macam2 la dia stori, kami dengar je lah, sebab ada benda2 yang kami kurang jelas term dia. tapi oleh kerana dia tengah excited bercerita, kami angguk je la. 

apa yang paling menarik ialah, dekat hana gold ni ada emas berat 0.2 gm, which memang kecik dan tak perasan pun tu emas. lol. tapi encik HG kata kalau nak start simpan emas, boleh start dengan produk 1 gm hana gold. sama je kan macam simpan duit tiap2 bulan. oooooh, baru tau ada produk 1 gm ni. hmm, menarik juga tu. tapi apapun kena build 3-6 month emergency fund (read as 3-6 bulan x total gaji). iskh laaaa.

yeah, sponsor please :-p

0 comment:

Powered by Blogger.