cabaran coconut milk shake #1

13.10.2013

memandangkan minggu ni di kampung halaman, maka misi coconut milk shake bolehlah dilaksanakan. hehehe. first of all, kena sediakan semua ramuan yang berkaitan

air kelapa "O" - air kelapa pandan tanpa gula tambahan :-p
f&n ice cream soda
susu dutch lady
ice cream vanilla nestle
air gula

cabaran #1

masa pekena coconut milk shake hari tu, tak teringat pulak nak mintak resepi kan, so ai ols agak2 je la sukatan untuk each ingredient :-p

resepi untuk 4 gelas coconut milk shake :-)

4 cawan air kelapa
1 cawan f&n ice cream soda
1 cawan susu dutch lady
2 table spoon air gula
2 scoop ice cream vanila

semua bahan ni campur sekali n pastikan mix well (guna blender). dah sebati, tuang la dalam gelas yang telah terisi dengan ketulan ais. jangan lupa top up 1 scoop ais krim vanilla.

rasa

in term of rasa memang tak sama langsung dengan rasa coconut shake yang lazat dan berkerim yang minum hari tu. ye la, kedai tu guna blender sama untuk bergelas2 coconut shake, mau tak dapat rasa berkerim tu. huhu. tapi not bad gak rasa coconut shake ai ols ni. rasa air kelapa tu memang fresh la. siapa suka rasa ice cream soda, boleh top up la. memang menyamankan.


0 comment:

Powered by Blogger.