#9: Upgrade to ver 3.5 Pixajoy Editor! (New features!)

1.10.2013

finally, Pixajoy upgrade Pixajoy Editor (PE)! more interesting features yo! or ai should say features yang patut ada dalam PE. tapi kan, kadang2 ai rasa ada banyak pulak persamaan Pixajoy ngan Photobook Malaysia editor. takpe la, janji service memuaskan dan hasil pun cantik, maka tak payah nak complaint sangat ye! hehehe.

arahan untuk upgrade PE, ada kat website Pixajoy. sorry, tak sempat nak capture proses upgrade sebab too excited kan. hehehe. tapi trust me, proses upgrade tu senang je, just a click away :-p

uols yang dalam progress siapkan photo book (pb), boleh gak nak upgrade to this new version PE. cuma ada beberapa function dalam PE baru tak dapat guna/muncul dalam PE version lama.


PT by Asilah #9

subject: berkenalan dengan new features @ ver 3.5 Pixajoy Editor!


haaa, so apa yang menariknya dalam PE yang baru ni?

1. boleh import gambar dari facebook n flickr. selalu buat mobile upload kan? now boleh select gambar2 tu n masukkan dalam pb!



2. boleh select sama ada nak upload individual photo atau gambar dalam satu folder. 


3. masa uols design pb baru perasan yang pb uols salah size? don't worry, dengan PE yang baru ni boleh switch je saiz pb (look forward to use this features)


4. enhance text editing tool. dah takde lagi editing tool yang pop up. kena guna editing tool kat sebelah kiri PE. 


5. bila nak crop image, dah ada function untuk rotate/ straighten gambar. lebih style la crop image lepas ni.


cubaan pertama menggunakan features crop yang baru (colorful box with text)

6. bila nak view pb yang dah siap design, now boleh jump ke page yang kita nak tengok. tak payah nak klik satu2 page. i like!


ni ai tak sure new features ke tak? tapi ai baru tau cara nak guna. hihi.

7. kalau uols suka guna background yang sama/ standard je untuk setiap page, now ada function yang memudahkan kerja design uols. instead of drag satu2 background ke setiap page, boleh je guna arahan2 yang ada



yeah, setakat ni, itu sahaja new features yang ai tau. soon, kalau ada features2 yang lain ai update ya!

new to Pixajoy? jom free sign up kat website ni. TQ!

0 comment:

Powered by Blogger.