#C-project: Alin's travelogue Bandung&Jakarta (submit, yeay!)

8.9.2013

finally siap gak design 2 pb, Cool Image Wrap 8.5 x 11 ni. hihi. memang mencabar nak design sebab pic beribu2. iskh la, pening kepala makcik nak memilihnya. pastu bila idea takde mula lah blank tak tau nak buat pe. as usual, kena ada storyboard baru boleh design. lagi2 kalau gambar yang banyak macam trip alin ni ha.


pastu susun gambar ikut event. satu event satu folder, macam dalam post ni. bila dah ada folder, view satu2 gambar, remove la pic yang blur, tak sharp, tak cantik sampai la puas hati. dah ok, susun pic ikut flow cerita. baru lah membelek pb seperti membaca buku cerita. eh?

hahaha. that's how ai start design pb. tapi bila dah letih n bahu pun dah lenguh, rehat je la. bukan idea datang mencurah2 pun kalau dah letih.

so, alin baru je approve both design untuk dua pb ni. now nak submit. harap2 akan turn nice la. biasa la setiap pb ni kan eksperimen ai. maklumlah baru belajar, beginner kan. hehehe.

nampaknya, lately ramai yang dah berminat ngan pb, ramai gak yang sign up acc Pixajoy. tq la siapa yang klik kat banner sebelah n sign up. so, kalau nak tanya apa2 just ask, or kalau uols tau apa2 yang ai tak tau, jangan lupa share. hehe :-) have fun photobooking.

cover page untuk pb alin

volume 1


volume 2


new to pixajoy? jom sign up dulu. free jer :-) pastu boleh buka link tutorial akak. eh? senang je. trust me.

0 comment:

Powered by Blogger.