ops biskut raya 2013: order!

30-31.7.2013

Alhamdulillah, raya tahun ni ada order masuk. rezeki raya lettew. tapi ai tak open order, takut tak cukup masa, oven ada kat kampung uols. so, kawan2 yang tanya je la sempat entertain. seperti biasa cuti hujung minggu+2 hari untuk siapkan order, tapi dok alpa sangat, sempat pulun 2 hari terakhir kat umah buat cookies. memang stress makcik. hahaha

cookies oyun

oyun masih stick dengan resepi cookies raya tahun lepas. hahaha, memang tak ingat la kan camne resepi, nasib baik ada belog, boleh la daku refer resepi cashew cookies nih! tapi nak dijadikan cerita, ai dah buat 2 batch cookies ni masa petang pose, tup2 bila rasa cookies lepas bukak pose, ai tak berkenan lak ngan rasa. macam lain je rasa dia. walaupun mak n sis kata okey je rasa cookies tu, tapi nak buat gak batch lain. hehehehe. untuk rekod ai telah singkirkan penggunaan koko n tambah 1 table spoon castor sugar. rasanya lebih best. nyum!

cookies kawan-kawan

tahun ni ai popularkan cookies m&m's kan, maka order pun banyak cookies ni. ai buat 6 batch untuk meet 30 box order. phew. tu pun dah menggigil tangan nak scoop satu2 adunan. hehehe. resepi m&m's choc chip cookies boleh refer sini. box cookies tahun ni a bit besar, so ai tak kira by piece la. kira gm lagi senang, lebih accurate dan lebih adil. hihihi. 

 borong mini m&m's
 cookies
 close up
 phewit
order. 300 gm bekas kecik, 600 gm bekas besar. tq uols.

p/s: cookies mak sume kiv. hihi

0 comment:

Powered by Blogger.