oh my sinki! jom jadi plumber.

16.8.2013

keluh kesah di wall mukabuku 

too risky to call a plumber (?) and too complicated to repair it by myself? hmm, oh my sinki! wonderpets! wonderpets! where are you? 

al kisahnya, paip sinki dapur umah sewa patah. eh, bukan sebab ganas sangat, paip tu berkarat n sampai ajalnya. hihihi.



ai telah ditugaskan untuk cari plumber. tapi nak cari plumber bukan senang gak rupanya. ai did call beberapa orang plumber. kos tukar n workmanship minimum rm150. erk. not value for money, huh? walaupun tuan rumah yang bayar, ai still care about it. duit punya pasal. oleh kerana ai pun tak sure housemate ada ke tak on weekend, ai memang tak berani nak set appointment dengan any plumber. too risky- mak kata. mana tau kalau plumber bertukar menjadi perompak or perogol berseri. seram kot.

asmah kata dia pernah repair sendiri, senang je katanya. 
mak kata dia pun boleh buat sendiri
ayah kata pun senang je, siap buat tutorial kot (unexpected thing yang ayah buat. lol) 





asilah kata... err, should we do DIY projects on the weekend? hmm, azam esok nak pi hardware. nak cari barang2. so, tengok la apa jadi nanti. In Shaa Allah, berjaya :-)


update 17.8.2013


Alhamdulillah, mudah je rupanya nak tukar paip ni. tapi tukar secara bijak la. memandangkan agak payah nak membuka tiang yang sambung ke dinding tu, maka ai telah pisahkan part2 paip yang baru dibeli n sambung je dengan yang sedia ada. tak payah nak hassle sangat. 


mudahnya pertolongan Allah hari ni :-) penjimatan sebanyak rm128.20 (caj plumber rm150). always do something value for money ya!



success story yo!

0 comment:

Powered by Blogger.