cheese tart #project2syawal

9.8.2013

petang raya semangat pulak nak buat cheese tart. saja nak tunjuk bakat terpendam. dah pergi kelas bertahun-tahun, tup2 raya tahun ni plak rajin terlebih. acuan pun dah beli set kecik, kalau tak buat lagi memang nak kena laaa. resepi tak sempat nak copy, tinggal kat umah. nanti la bila balik kampung, ai tempek kat belog ni. In Shaa Allah :-) buat masa ni, layan dulu pic. gambar low quality sikit, guna hp cap ayam lagi. 

untuk adunan ni, uols boleh dapat dalam 85 biji - 90 biji 4.5cm tart. secara kasarnya, 1 biji kulit tart memerlukan 6gm-8gm doh, so pandai2 la nak agak. mula2 ai timbang satu-satu. bila dah agak lama, laju je la tangan gentel doh n masuk dalam acuan. tak sempat nak timbang lagi!







  



 


amacam, terpengaruh tak?

0 comment:

Powered by Blogger.