a big ERK?!

5.7.2013

sejak2 use to say no to tv, memang banyak miss semanis kurma. memandangkan dah start episod baru kan ai pun teruja la nak tau content sebab tajuknya bukan tajuk biasa, ini tajuk sensasi tau - menantu pilihan. hahaha

hari ni ustazah share content surat yang dibaca masa dalam semanis kurma tu. hmm, tercekik gak la dibuatnya bila baca sebab kriteria tu semakin dahsyat. memang ERK?! hahaha. anyway tq ustazah for reminder :-)



surat untuk calon menantu perempuan

"Duhai gadis yang baru ku kenal,tahukah kau,dia putraku,lahir dari rahim suciku,kupertaruhkan hidupku untuk memilikinya,anak kesayanganku yang sepanjang hidupnya kubesarkan dengan segenap rasa cintaku.Duhai gadis pilihan putraku,ibu harap kau memiliki TANGAN yang lebih lembut dariku..kerana ibu tak mahu kau melukai putraku.Ibu harap kau mempunyai SENYUM yg lebih sejuk dariku..kerana putraku akan datang padamu untuk mencari ketenangan.Ibu harap kau mempunyai TUTUR KATA yang SEINDAH EMBUN kerana ibu tak ingin dia mendengar kata-kata kasar dalam hidupnya.Duhai gadis pilihan putraku,jadilah anakku,agar ibu tak pernah merasa kehilangan putraku kerana kehadiranmu".

erk, mampu ke tidak? ada ke tidak kriteria2 ni? kalau tak, memang strong reason la. hahaha. apapun semoga berjaya :-) 

- tangan yang lebih lembut
- senyuman yang lebih sejuk
- tutur kata seindah embun

0 comment:

Powered by Blogger.