8th iftar AYSK 2013!

20.7.2013

 credit pic: Izul Zahrin (chanteeq pictures)

sebenarnya susah gak nak kumpulkan geng2 asrama bila we allz semakin meningkat usia. al maklumlah masing-masih dah berkeluarga, dok jauh2 maka agak sukar nak merealisasikan usaha penganjur iftar saban tahun. tapi ada gak la yang hati kering macam tak nak amik tahu bila we all sibuk2 gebang pasal iftar. hmm

8th iftar aysk!

oleh kerana tahun ni masing-masing dah masuk 3 series, we decided to organized iftar in different way. haha. tq to cikgu pinaz for the brilliant idea and of coz to the host azmi & raja untuk tajaan lokasi. kali ni kami buat iftar kat rumah n panggil catering untuk serve food. untuk maniskan lagi perjumpaan we allz, kami adakan sesi bacaan Yasin and solat Maghrib n Isya berjemaah. Alhamdulillah. 

rasanya masing-masing yang datang gembira dengan konsep baru iftar ni. price sorang bayar aysk rm30 n aysk with spouse rm50. kira jimat jugak la compare to makan kat hotel. makan pun kenyang, sampai boleh tapau lagi. hihi. one more, ada balance rm60 which we allz decided untuk sumbang kepada tabung keluarga miskin kat sekolah finaz. Alhamdulillah.

for me, apa yang lebih menggembirakan was, everybody was so closed, especially dengan spouse yang datang. sebelum ni memang berat mulut gak la nak cakap sebab masing2 dok jauh2, but environment rumah changed everything. lagi la dengan kehadiran 8 orang bayi/kanak2, all makcik sibuk jadi baby sitter. 

Alhamdulillah, 8th iftar aysk berlangsung dengan jayanya. yang lebih manis azmi siap offer nak jadi host untuk 9th iftar. hehehe :-) In Shaa Allah, kawan2 semua, panjang umur and murah rezeki pasti kita akan iftar sama2 lagi. marilah kita berdoa supaya persahabatan kita akan dirahmati Allah dan berterusan sampai bila-bila :-)

0 comment:

Powered by Blogger.