cookies maniac. for qila n sha event. love!

15-16/6/2013

masih ingat resepi m&m's cookies ver 4.0 yang belum finalise? yup, ini lah masanya untuk menghabiskan masa dengan baking cookies! plan asal nak buat 5 batch, alih2 sempat buat 4 batch je, 2 batch untuk qila's cukur jambul dan another 2 batch for sha's wedding!

baking cookies dah menjadi satu kegilaan kepada ai. cita-cita untuk "mencari" cookies dengan rasa dan crunch feel yang tip top bertemu titik hujung. Alhamdulillah, dengan sedikit modification dan keberanian untuk "redah je" akhirnya berjaya.

so macam yang ai info dalam post yang lepas, resepi cookies kali ni adalah gabungan 2 resepi. so kalau buat 1 batch dan saiz yang comel2 macam cookies ai you'll get around approximately 500 pcs/ 1.5 kg yield cookies. 

mini m&m's
before bake 
 before bake
meleper. haha
 siap!
nampak sedap tak kak tonnnn?
 
2 batch for sha's wedding
 
 60 x bekas ni for qila's cukur jambul

cookies ni dibuat dengan penuh kasih sayang tau. rasa, hmm. sedap n crunch! perfect! 

0 comment:

Powered by Blogger.