#C-Project: PB Nasuha wedding outdoor!

13.6.2013

ok let's move. asah bakat design photobook (pb). hehe :-) hari ni suha dengan confident nya bagi ai pic wedding (outdoor) untuk di photobook kan. itu pun setelah di propose oleh suha beberapa kali. hahaha. tq suha. so, 1st pilot project! pengukur untuk terus design atau tidak. 

#C-Project a.ka Client project

nama project: suha outdoor
printing by: Pixajoy
product: Ruff & Tuff Debossed Hardcover/ Glossy/ Bronze Brown

nak design photobook yang orang lain punya it's not an easy task. hailaa. first time tengok suha punya koleksi pic outdoor terdiam dan ternganga okay! banyak giler pic dia. boleh bikin jeles dengan pose2 kawin. hehehe :-p

will see berapa lama proses design ni. chaiyo!

so tips & trick untuk design photobook

1. cuba sedaya upaya untuk fahamkan "cerita" setiap pic. susun ikut tarikh, masa dan kesesuaian jalan cerita

2. untuk start design pastikan pic2 berada dalam folder mengikut event. pilih gambar yang paling sharp, paling cantik dan paling2 yang lain.


3. kalau korang nak buat 40 page pb, bahagikan sama rata/ hampir sama rata jumlah page photobook vs folder gambar. 

4. pastu boleh start design :-)

okay mari menyahut cabaran 1st #C-Project!

0 comment:

Powered by Blogger.