background untuk photobook @Pixajoy!

11.6.2013

untuk peminat photobook, korang mesti tercari-cari kat mana nak dapat background yang cantik-cantik, kan? salah satu website favourite ai ialah harperfinch. reason? background dia comels dan free. hahaha

so, kalau korang nak download boleh klik harperfinch. tutorial yang ai buat pun ada, boleh refer kat link ini designer background.

nak tunjuk sikit background yang ai download dari harperfinch ni. comels-comels okay! now you have more reason to photobook yo!






haaa, dah terpengaruh kan. jom photobook!

update 22.1.2015

macam mana nak pilih background as cover supaya dia takde warning low quality? (thanks to sharifah untuk soalan!)

step 1- buat picture box kat front/ back/ across front n back cover



step 2- select background (add as picture)



step 3- drag pic (background) masuk dalam picture box



tapi untuk step ni tak boleh lah nak guna background sedia ada dalam Pixajoy Editor (sorry!). download je la background yang awesome kat harperfinch tu! hehehe.
 

2 comment:

Sharifah Azzurah said...

Salam, bagaimana nak add background to front cover photobook? Saya letak background yg sedia ada dlm pixajoy editor tu tapi kuar error "low quality picture". TQ

Asilah Kassim said...

salam sharifah

tq drop kat blog ni

cara sy buat
1. buat picture box besar kat back cover or front cover

2. insert as pict

faham tak?

Powered by Blogger.