chef atau tester?

20.5.2013

susah gak nak explain kat orang food technologist/ahli teknologi makanan tu buat keja apa. bila ai across pic ni, baru la faham, kenapa orang asik kata "ooohhh, mesti pandai masak ni" lebih haru bila ai bersikap teliti tentang rasa makanan ramai yang akan kata "takpe percaya je la kat dia, dia kan tester?"

untuk ai label chef tu lagi berat daripada tester. chef? erk. huhuhu. patut la ada orang tu buat muka terkejut bila ai kata:

dia: amik la ni, boleh masak kat umah
ai: eh ai masak kat kedai la, mana masak kat umah. 
dia: (dengan muka baik) tapi kan food tech,tak kan tak masak? kan terror.
ai: lol. huhu


0 comment:

Powered by Blogger.