PT by Asilah #3: Jom kenali Pixajoy Editor! (Part 1)

9.4.2013

yeah, hari ni mood baik sebab photobook yang dinanti-nanti dah tiba. good job Pixajoy n Skynet. yeah! mood baik kan, maka jom kita buat sambungan tutorial.

PT by Asilah #3

subject: Jom kenali Pixajoy Editor (Part 1)

okey, dah siap download mestilah dah tak sabar-sabar nak start photobooking kan. good, kekalkan semangat tu guys! so, here we go!

1. dekat dekstop ada icon Pixajoy Editor kan, klik to open Pixajoy Editor


2. kat sini ada 2 menu utama:

Create a new project : Klik sini untuk start project photobook. 
Open an existing project: Klik sini untuk sambung projek photobook. make sure korang save project korang kalau tak nan ado la existing project kat sini


3. Assume korang adalah first timer, kita klik Create. 

4. To start a project, mula2 kena pilih photobook jenis apa yang kita nak buat. Pixajoy ada banyak product, make sure pilih betul2.  So ai pilih Cool Image Wrap 8'x8' (my favourite book style n size so far). dah pilih, klik Next


5. Untuk step ni ai selalu skip je. hehehe. klik Skip Wizard


6. Step ni, korang kena bagi nama untuk project photobook. Now klik Create.


7. haa, ini lah "papan kerja photobook" korang. excited tak?


8. okey, mari berkenalan dulu dengan command menu 2 yang ada. so sepanjang tutorial kita akan guna menu2 yang ada. so expain later lah eh. hehe :-)

 
 
okey, end of part 1. bersambung di post seterusnya. have fun photobooking!

0 comment:

Powered by Blogger.