PT by Asilah #2: Download & Install Pixajoy Editor

6.4.2013

baiklah dah bersedia untuk photobooking? yeah. once upon a time, nak buat buku2 ni hanya orang2 profesional je mampu buat. sekarang amatur macam ai pun boleh buat photobook sendiri. dengan adanya Pixajoy Editor, design photobook sendiri bukanlah sesuatu yang mustahil. hehe :-)

PT by Asilah #2

Subject: Download & Install Pixajoy Editor

macam mana caranya nak download Pixajoy Editor ni? mudah je :-)

1. pergi ke website Pixajoy. di bahagian header akan nampak "DOWNLOAD". klik situ dan korang akan di direct ke page ni


2.  so ada Download for PC and Download for MAC. so pilih mana berkenaan. 

3. dah complete download, cari la folder (zip folder) Pixajoy Editor Setup


4. next is to install Pixajoy Editor. klik kat folder tu and klik Run untuk install. klik Next, Next sampai Finish. 

5. bila berjaya korang akan nampak icon Pixajoy Editor kat Dekstop!

6. tahniah korang dah berjaya download & install Pixajoy Editor. jom photobooking!

p/s: more tutorial? stay tuned and intai2 kat sebelah kiri blog ni :-)

0 comment:

Powered by Blogger.