PT by Asilah #1: Sign up (FREE) as Pixajoy maniac!

6.4.2012

it's saturday n yeah lot of free time! ada sesiapa nak start photobook project with Pixajoy hari ni? ai dah takde gambar nak buat photobook plus voucher pun dah habis. haha. so what to do? start our Pixajoy tutorial (PT) lah. hehe :-)

PT by Asilah #1

Subject: Sign up (FREE) as Pixajoy maniac!

First of all marilah sign up sebagai member di laman sesawang Pixajoy! kenapa nak sign up? A lots of reason tau, but most important kalau tak sign up camne nak submit photobook project korang kan?

Haaa, tanpa membuang masa please follow step di bawah untuk register as Pixajoy maniac. Yeah!

1. klik banner di bawah yang akan bawa korang ke website Pixajoy Malaysia. klik, klik


2. tadaa, selamat datang ke website Pixajoy! nampak perkataan FREE Sign Up? klik situ


3. next isi la maklumat diri. Very simple step ok!


4. next ada email verification (procedure biasa) dan tadaa, welcome to Pixajoy family. yeah

5. next pergi ke home dan klik Sign In


6. apa yang menarik? ni la rupa personal account korang. 


7. so ada beberapa menu such as:

Profile : Maklumat tentang diri (as apa yang isi masa sign up)
Order: Maklumat tentang project photobook yang dah submit. boleh update status semasa order
e-Voucher: Senarai voucher yang kita beli dengan Pixajoy. kalau beli dengan Groupon or Living Social nombor voucher tu akan appear bila dah submit project photobook
Album: Boleh view e-flip album, photobook version online. 
Change password: Untuk tukar password
Order slip case: Senarai slip case yang boleh beli ikut project yang submit. tapi untuk hardcover je
Affliate: Cari extra RM! hehe :-)
My Sharing: Apa yang kita share macam eflip album, boleh tengok berapa ramai yang dah view?
My Photo Book Credit: beli kredit untuk bayar harga photobook 

okey, tu sahaja untuk subjek kali ni. hehe :-)

0 comment:

Powered by Blogger.