tutorpb#2: tambah background @software Pixajoy!

21.3.2013

dengan menggunakan software Pixajoy untuk buat photobook (pb) uols sebenarnya dah ada banyak pilihan dengan background sedia ada. tapi, mesti boring asik2 nampak background sama je kan. hehehe :-)

so, teringin nak guna background lain? so, follow simple step ni :-)

tutor#2: tambah background @software Pixajoy!

1. google "free designer templates"/ "pattern"/ "background"/ etc. uols akan ada banyak pilihan untuk background photobook. contohnya ai dapatkan background dari http://harperfinch.deviantart.com.


2. pastu cari button download file


3. seperti biasa unzip/ extract file


4. pastu cer intai dalam folder tu ada apa? fantastic n superb nice layout kan, kan? 


5. untuk add background dalam software Pixajoy uols, kat tab "Backgrounds" kat hujung tab (pic below) pilih Add. pastu browse folder layout (step no 4) pilih dan add dengan jayanya. nak tau sucsess ke tak, uols boleh check kat ruang background. ada pertambahan? yup, uols berjaya!


as simple as that! okay, have fun berphotobook. yang belum jangan lupa intai2 n sign up kat Pixajoy website!

0 comment:

Powered by Blogger.