maxis wireless modem

17.3.2013

dah ada lenovo pastilah ada broadband right. kalau tak apa ertinya laptop ku? maka untuk itu ai dah sign up satu pelan maxis wireless broadband yang baru. oh, sebelum ni ai dah ada simcard maxis broadband, tapi sebab tak boleh beli modem secara berasingan maka terminate pelan adalah jawapannya!

tapi ai terminate pelan yang ai amik sebelum ni iaitu 3GB for RM68 ke pelan 8GB for RM68. harga sama kan GB je yang beza. wah wah wah. manyak syok. 


orang maxis kata, nanti bila dah activate modem ai akan tunjuk signal warna hijau. so ai pun asik on off modem tengok dah hijau ke belum, rupa2 nya kena install n setting dulu daa. baru boleh guna. tak pasal2 je ai call hotline maxis broadband 1800822000 beberapa kali tanya pasal bb ni. aisey

so atas tunjuk ajar nuurul, ai pun berjaya online. yahoo. oh oh yang paling penting nak upload software pixajoy! lalala :-)

ok till then. ai nak bergembira dengan device2 baru ni.

Terima Kasih Allah atas rezeki ini. Amin 

0 comment:

Powered by Blogger.