amik kunci n warm up!



3.2.2013

yup setelah pening ngan isu bilik sewa finally dapat bilik. Alhamdulillah!

1. gembira- yup boleh pindah dari umah net n tak payah pikir pasal cari bilik lagi!

2. tak gembira- rumah ni hanya boleh duduk 4 bulan sahaja sebab tuan rumah nak balik rumah mau bikin homestay. maksudnya kena pindah lagi. FINE!

janji ngan agent kol 9am, tapi owner mahupun agent sampai around 10.30am! phew boleh jadi batu menunggu. lucky ada parents mai n yana (new housemates) so ada kawan berborak. sampai2 je owner buka pintu n OHHHHHMY!!! rumah ke ni? rumah tak terurus n teruk. owner baru nk repair sana sini. the parents tau2 je la komen macam2 n demanding too!

nak tikar getah baru! owner pasang, half2 design lain. asal ada.

nak tong gas! owner bagi tong, gas takde.

nak dapur gas! owner bagi tapi very poor condition n kotor. tak ikhlas!

nak owner pasang grill! yup lagi 2 minggu. phew.

dan lain-lain....

lewat petang semua parents balik. so operasi bersihkan rumah bermula. ai incharge dapur n housemates hall n bathroom. memang gigih. dalam hati siap sumpah tenant sebelum ni yang malas. hahaha. bila semua dah satisfy maka masa untuk rehat.

ai belum officially pindah kena kemas umah sket nanti terperanjat lak net bila balik nanti. show some courtesy la dah hidup menumpang ni. huhuhu

Posted with my Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.