setia hujung nyawa



24.2.2013

post ke-6 hari ni. memang jelas ai boring. keke :-) dulu masa kat umah net terperap weekend kat umah pun boleh survive lagi. la ni pening kepala nak abeskan sehari terperap. so more outdoor activities on weekend!

novel hari ni. setia hujung nyawa. nampaknya bertambah banyak la novel or esok hari gaji patut shopping buku kat expo buku islam kat next building?

p/s: tiba2 teringin nak ada lappy balik. boleh layan buat photobook or layan maaduu.

Posted with my Huawei Ideos S7

lapar. bilik kecik. kosai



24.2.2013

hmm. lapar betul. teringat2 butter cake padi. only butter cake padi. haha. boring sehari terperap dalam bilik kecik ni. layan novel. tido. huhu.

hari ni ada housemate baru masuk. sebilik 2 orang adik beradik. masuk2 umah lepas tengok bilik, terus tanya dapur tu boleh guna tak. kitaorang ni suka masak. yup, ai tau. lebih dari tau. so total orang dalam rumah sekarang is 6 orang. phew.

rules of thumb untuk duduk rumah sewa bersama strangers is toleransi. tapi toleransi is always have it's limit. so sampai bila boleh bertahan? sabar sabar sabar :-)

notes. kosai ialah perkataan dari kamus azmi yang bermaksud boring. huhu

#missdquarters#kitchen#lapar

Posted with my Huawei Ideos S7

soon to be kak long :-)



24.2.2013

Insya'Allah family is expanding, yo! sista pregnant for 2nd baby n hopefully everything will be fine :-) n my lovely sayang Auni, you're going to be kak long so soon!

takpe mak long sayang kak long ketat2. muah.

Posted with my Huawei Ideos S7

sandal baru untuk rafting



24.2.2013

err. ai masih saspen lagi nak ber rafting lagi2 bila tau la ni hujan kat sabah. seram. tapi dah bayar rm220 for rafting tak kan tak pi kan, kan. insya'Allah selamat :-)

so kali ni ai beli sandal baru. yup sandal yang guna masa rafting kat KKB dah arwah. huhuhu. so berbekalkan pengalaman 1st rafting maka ai dah ada ciri2 baru pada sandal yang ai mau.

ciri-ciri sandal ai cari:

1. strap sandles

2. tapak keras n comfy

3. ada tali kat depan for ibu jari

dengan semangatnya ai p ke metro kajang seperti yang diusulkan oleh dj. hmm kat metro kajang ni memang penuh satu level dengan kedai kasut. so intai satu2 kedai yang jual kasut cari kat seksyen kasut lelaki, maka akan nampak strap sandals! harga range rm49.90 (tapak lembut) to rm 99.00. memang banyak pilihan. tapi oleh kerana ai ada spec yang perlu follow, maka ada 2 je kedai yang offer. dua2 pun offer price sama cuma style lain. akhirnya ai pun agree untul beli strap sandal (pic) dengan harga rm79.90. puas hati.

sandal ni for rafting n obviously untuk guna sepanjang kk trip. eh tak kan nak beli sandal lain pulak? keke :-p

Posted with my Huawei Ideos S7

tak sabar nak packing! KK trip!



24.2.2013

KK trip is another 2 days. yeah. xcited kan sebab dah beli tix setahun lepas. muahaha. hari ni dah rasa teruja nak packing. weehoo.

tips ai amik dr fb kakiberangan. boleh diaplikasikan uols. mari lah mari, kita berpacking.

Posted with my Huawei Ideos S7

hutang


24.2.2013

aisey sejak pindah bilik ni mood blog pun merudum. bukan nak blog je masak pun tak penah. ahahaha. 360 deg life change? rupanya boring gak tanpa tv, astro, dapur yang best, oven. oh my life. abis tu ai buat apa to kill time. baca novel hari2. nasib baik ada stok novel masa karnival karangkraf dulu maka ada gak la aktkviti. kalau tak 'kering' la makcik. haha

hutang pun banyak. err

hutang post

1. singapore 2nd trip

2. legoland

* penting sebab nak buat pb later

hutang photobook with pixajoy

1. WWR KKB - tunggu nard bagi gambar

2. Emel's Singapore-JB-Legoland

3. Legoland

4. Auni (guna voucher diskaun Pixajoy bagi)

hutang plan

1. nak p mencandat sotong bulan 4 nanti kat pulau kapas.

yeah. kena rajinkan diri ni.

Posted with my Huawei Ideos S7

fairytale dot dot dot


Ekspo Buku Islam 6, Putrajaya!


Jom meriahkan Ekspo Buku Islam 6 yang berlangsung di Dewan Cempaka Sari, Presint 3, Kompleks Perbadanan Putrajaya bermula 23 Februari sehingga 3 Mac 2013. Sertai pelbagai pengisian menarik bersama penulis-penulis Karya Bestari & Grup Buku Karangkraf sepanjang ekspo berlangsung!

nota kaki

kalau naik bas dari putrajaya sentral naik bas no 501/ bas yang menghala ke presint 2/3/4. landmark opposite istana kehakiman :)

sila dail nombor ini. jom hello, hello Pixajoy!


jom kita hello, hello pixajoy uols! nak tanya tentang produk, bila courier nak sampai n complaint too. hehe :-)

cinta untuk disewa



19.2.2013

jeng jeng jeng

cinta untuk disewa, cuma tajuk novel

yang jadi teman, bila astro pergi jauh jauh

rindu ketat2 kat tv, apakan daya ku

dot dot dot...

hadiah kawin untuk cik net



10.2.2013

Alhamdulillah cik net dan hafiz telah selamat diijab kabulkan. tahniah sekali lagi. so, kalau korang tertanya2 apa yang we all hadiahkan kepada cik net... jeng, jeng, jeng (apa tu?)

sesi pencarian hadiah kawin memang agak mencabar. mula2 nak beli oven, sebab net kata dia nak oven. memandangkan kami ke johor car pool maka hajat untuk hadiahkan oven terbantut. space limitation. bila dah terblur apa nak hadiahkan mula lah keluar idea2 nakal. hahaha

so kami masuk Audrey. dan kami beli sesuatu yang berwarna ungu untuk cik net. sesuai dengan tema kan uols. 

okey cik net semoga gembira dengan hadiah we allz. ikhlas from ai, dj, sara, emel n sue. love!

cik net kahwin. tahniah!


10.2.2013

hari ni kami dj, sarah n emel teruja ke destinasi perkahwinan cik net n hafiz parit lapis berong, johor. sebelum sampai makan dulu kat rnr seremban. kat sini ai terserempak dengan kawan2 cik net from yayasan salam yang menuju destinasi yang sama. huhu.

walaupun ai penah p umah net 2 kali tu x menjadikan ai terror jalan (memang tak pernah terror pun) gagal!. hehe. acap kali dj soh ai diam sebab tak sure jalan. keke. apa nak buat? walaupun signboard ke rumah net kurang kelihatan, we managed sampai ke destinasi kol 10.30am. awal ok. tapi sampai2 je ramai orang kampung dah menderu.

ai segan gak dibuatnya sampai kat umah net. dah la tak datang awal. huhu. buat muka tebal terus sergah net. fuyoo bilik pengantin tak menahan totally 360 deg change! mood kawin katanya. net pun tak siap lagi, gila kentang lambat 'mak' andam ni. kenduri kawin net paling moden kot kat kampung lapis berong ni. siap ada guest book n photobooth bagai. kelassss kan.

around 12.30pm net still tak siap lagi, we olz dah nak gerak ke destinasi seterusnya. so kami pun minta diri. *sori net datang lambat, balik awal, adat menumpang. huhuhu* rasa bersalah sikit la tapi tak kan nak stay pulak.

kepada noridah n hafiz, ai doakan perkahwinan kekal dan sentiasa menyulam cinta hingga ke syurga. hav a blessfull marriage and happy ever after. spread love!

Posted with my Huawei Ideos S7

promo voucher PIXAJOY @ Living Social


korang suka promo kan? same here! so ai memang rajin nak buka website groupon, living social n etc. ai lebih GEMBIRA jika ada promo voucher PIXAJOY lagi2 kalau voucher untuk COOL IMAGE WRAP 8"x8". haha.

so bila ada promo ni, memang nak kena beli la kan walaupun masih ada 2 voucher belum guna. erk. so korang pun patut beli juga sebab ada lagi 4 HARI je lagi promo ni (waktu post ni ditulis). 

okay tulis panjang2 pun tak guna apa kata korang klik link ni PIXAJOY RM55 bacalah terms n condition pastu BELI la apa lagi. hehehe :-) 

untuk promo kali ni adalah untuk 40 pg personalized hardcover photobook boleh pilih sama ada Cool Image Wrap atau Ruff n Tuff Debossed Hardcover. 

so jangan lepaskan peluang ok!

opsss, lepas dah ada voucher tu jangan lupa klik kat banner PIXAJOY (sebelah kiri blog ni) untuk sign up account kat pixajoy website. selepas tu marilah bergembira berphotobook bersama PIXAJOY.

yeah!

tanda ingatan untuk masa depan



5.2.2013

sejak keja kat sini ai dah jadi collector sourvernir yang dibeli kawan2 or boss masa depa p melancong or away dari office. so additional to family from us n cambodia. tq cik ila, tuan zz n cik wi.

Posted with my Huawei Ideos S7

mak siti signature



ada satu pagi yang hening tu, siti letak beberapa pek kecil kudapan atas meja wakaf. so nampak macam yummy, ai pun buka satu pek.

hai laaaa, sedapnya benda ni. serius tak tau apa namanya tapi kudapan orang sarawak khasnya kat miri. kudapan ni simple je tapi sedap. tak boleh nak berhenti bila dah start makan.

macam yang korang nampak, ramuan kudapan ni popia, cornflake n ikan bilis digaul dan disira dengan light sambal. rasanya manis2 pedas, just nice. malangnya mak siti tak jual, so habiskan stok2 yang ada. finally stok yang berbekas2 dah habis dikerjakan. the worst part is ai still craving for it. haiyaaaa.

patut cuba masak ni. who knows kalau berjaya. hehe :-)

Posted with my Huawei Ideos S7

nomad lagi


4.2.2013

pindah rumah. huhu. ai move 95% barang2 ke bilik baru n as expected bilik tu penuh dengan barang2 ai. phew. bilik kecik rm300. nasib badan :-)

tqvm to dj n cik wan sebab tolong angkat barang yang banyak dengan kereta uols. big thank Q!

note: masih tumpang umah net, bilik baru takde kipas, rumah baru takde tv. oh my life!

Posted with my Huawei Ideos S7

macam mana nak tambah fund asb secara online guna maybank2u?

5.2.2013

emel text me tanya macam mana nak add fund asb secara online guna maybank2u. maklumlah orang busy takde masa nak keluar masa time kerja. hehe :-)

so, ai pun cuba la cari cara macam mana nak help emel and maybe korang yang masih mencari2 kaedah yang mudah, cepat dan selamat :-)

first of all, korang kena la register account asb korang kat maybank2u kat tab investment. bila dah sucsess dan berjaya register,  now korang boleh lah tambah fund asb korang. yeay1

cara2 nya ialah:

1. nampak tak ASNB Payment? haaa, nak tambah fund ASB kan klik kat situ.


 2. pastu select la account korang


3. pastu kena tick kat page ni. maknanya korang paham laaa..


4. pastu masukkan amaun dan tekan continue dan pastikan transaksi korang berjaya :-)


senang kan step dia. boleh la tambah fund selalu. yeah!

hak bermain hak kami!



3.2.2013

playground rosak! poor kanak2 yang nak bermain. yeah mungkin salah kanak2 kalau diaorang vandalisma tapi pihak berwajib kena la tengok-tengok keadaan jangan la tak buat pemantauan.

see, see what happened? semua rosak.

hai, hai mana hak bermain, hak kami?

Posted with my Huawei Ideos S7

amik kunci n warm up!



3.2.2013

yup setelah pening ngan isu bilik sewa finally dapat bilik. Alhamdulillah!

1. gembira- yup boleh pindah dari umah net n tak payah pikir pasal cari bilik lagi!

2. tak gembira- rumah ni hanya boleh duduk 4 bulan sahaja sebab tuan rumah nak balik rumah mau bikin homestay. maksudnya kena pindah lagi. FINE!

janji ngan agent kol 9am, tapi owner mahupun agent sampai around 10.30am! phew boleh jadi batu menunggu. lucky ada parents mai n yana (new housemates) so ada kawan berborak. sampai2 je owner buka pintu n OHHHHHMY!!! rumah ke ni? rumah tak terurus n teruk. owner baru nk repair sana sini. the parents tau2 je la komen macam2 n demanding too!

nak tikar getah baru! owner pasang, half2 design lain. asal ada.

nak tong gas! owner bagi tong, gas takde.

nak dapur gas! owner bagi tapi very poor condition n kotor. tak ikhlas!

nak owner pasang grill! yup lagi 2 minggu. phew.

dan lain-lain....

lewat petang semua parents balik. so operasi bersihkan rumah bermula. ai incharge dapur n housemates hall n bathroom. memang gigih. dalam hati siap sumpah tenant sebelum ni yang malas. hahaha. bila semua dah satisfy maka masa untuk rehat.

ai belum officially pindah kena kemas umah sket nanti terperanjat lak net bila balik nanti. show some courtesy la dah hidup menumpang ni. huhuhu

Posted with my Huawei Ideos S7

yang tertangkap di karnival karangkraf 2013



1.2.2013

ehem jeng jeng jeng inilah dia novel yang tertangkap masa p karnival karangkraf tadi. yup kebanyakan novel tulisan novelis favourite ai sume dah ada so pergi karangkraf tanpa list novel. yeah.

ini adalah novel ke 155 to 163 (waaaa dah lepas 160!)

masuk2 je tempat jualan *khemah besar* buku, novel dah jelas kelihatan. maybe hari ni 1st day tak banyak pun buku memenuhi ruang bawah khemah ni. tapi for me, it's more than enough.

so bila masuk khemah, sebelah kanan ada seksyen buku/novel murah2. kat sini ai amik 4 novel dengan setiap satu harga rm10. ai heran gak kenapa murah rupanya novel2 ni reject version tapi kalau pilih betul2 dapat yang good condition.

pastu round2 ai pun amik 5 novel baru. 2 novel lynn dayana yang ai belum ada, 1 novel adaptasi n 2 lagi novel from novelis yang ai belum pernah baca. semua novel ni ada 30% diskaun. waaaah.

so nasib baik budget borong agak ketat. maka cukup laaa. ni pun tak tau bila nak baca. novel beli masa pbakl 2012 pun tak abes baca lagi. huhu. kos memborong? rm130. huhu

#ada mood lagi nak borong dah la banyak komitmen kewangan bulan ni. aiseyyy!

Posted with my Huawei Ideos S7

karnival karangkraf



1.2.2013

ai tak rancang pun nak p karnival karangkraf ni. tapi gatai je kaki nak bergerak ke shah alam. sudahnya memang ai berjaya sampai tapak karnival karangkraf ni jam 5 ptg. kegigihan.

ai suka mau p karnival karangkraf, kalau uols tak tau ai memang pembaca tegar novel alaf 21 sejak tahun 2002 lagi. so bila ada karnival macam ni lebih save untuk memborong sebab ada diskaun.

hari ni karnival sampai kol 7pm. ai pun tak amik masa lama nak pilih. ai p tanpa list buku yang nak beli tapi tak susah beli je la novel mana berkenan. hasilnya 9 buah novel+1 bahan bacaan untuk my sis. cukup laaaa.

tq karangkraf lain kali boleh borong lagi. hehe :-)

Posted with my Huawei Ideos S7

subuh



1.2.2013

Alhamdulillah, terima kasih Allah kerana menghidupkanku sesudah matiku. semoga jalan hidup ini akan lebih menghala ke arah kebaikan. Insya' Allah :-)

Posted with my Huawei Ideos S7

time to go. pack n move!



30.1.2013

baru nak masuk 2.5 tahun keja tapi dah 2 umah ai duduk kat sini. now time to move tempat ketiga. aiseyyy, pindah lagi! again alasan pindah sebab housemate kawin. setiap kali depa nak kawin ai kena pindah. bosan. kali ni ai nak bertapa je la 1 tmpt. no more pindah sebab orang lain.

nak cari rumah kali ni susah sket. pastu dah mahal. hoho. apa nak jadi ni uols? dah la call orang yang buat iklan tapi depa dok liat nak angkat phone, sms langsung tak layan. finally dapat tanya owner, tapi owner plak janji nak cal keesokan harinya. risau plak kalau dia kata bilik penuh. mana nak cari?

operasi kemas umah oleh net dah bermula so tak kan tak paham kan2. so ai pun start kemas masukkan barang2 dalam box. tak sangka hartaku banyak tak cukup 2 container ni. aisey kena tambah container!

kemas barang dah siap! nak pindah mana belum tau lagi. apasal la susah sangat nak confirm masuk bilik ni. nak nangis! cik dj n cik wan u guys nanti tolong ai pindah k.

what happen next?



Posted with my Huawei Ideos S7
Powered by Blogger.