Net's E day photobook!



21.1.2013

first of all, tq kepada cik net sebab dia malas n takde mood nak buat photobook (pb) beliau maka ai dapat buat pb orang lain. yeah. oleh kerana voucher soon to expire on 26th jan dan ai pulak nak long leave start 22nd jan maka agak suntuk masa untuk berphotobook!

kronologinya pada 20th jan net suarakan yang voucher pixajoy dah nak expired. dia nak buat pb tunang. tapi dia a bit stress n takde mood nak buat pb. so ai offer nak tolong tapi oleh kerana masa suntuk tak tau sempat ke tak siap. malam tu bergegas la we all asingkan gambar. so malam tu jugak setelah hampir 4 jam siap half pb. klik sini --> #siri 1 net pb 

pada 21st jan balik keja n berehat sambung operasi pb. net mula nak buat tapi ai insist nak siapkan sebab net tak familiar lg ngan software pixajoy so agak terkial2 gak (jangan marah net). masa suntuk daripada tak siap baik ai gedik2 nak buat. so malam ni agak gigih la, siapkan whole pb, edit, tambah mask, tambah scrapbook item, edit tulisan. lepas dikomen berulang2 oleh net akhirnya net setuju nak submit terus. malas tunggu takut tak terhantar plak. adalah dalam 6 jam gak operasi pb malam ni. bila nak submit dalam kol 2.40am, ai x bley enter account pixajoy net. maka operasi tergendala.

22nd jan masa time net siap2 nak p keja ai pun minta net enter password pixajoy account. pastu operasi submit order pun bermula. ai tell u eh kalau internet slow upload hasil kerja memang lama! untuk pb net ni upload je took 2.5 hour! huhu. haru tunggu. apapun dah sucsessfully upload, skang tunggu hasilnya. berdebar2 nak tengok hasil kerja.

untuk pb net dia beli voucher hardcover pb 40pg with slipcase rm80. ada 3 choice pb boleh pilih n net pilih ruff tuff debossed hardcover pb. so first time ai buat pb jenis ni n memang blur sikit la. kalau uols nak pb jenis ni cover boleh pilih masa nak buat payment so xyah tercari2 kat mana nak pilih cover. hehe.

ok till then. more info pasal pixajoy klik banner sebelah kiri blog ni, jangan lupa sign up tau! daaa.

Posted with my Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.