sneak preview. photobook

9.12.2012

yeah, some of u might say.. apa da asie tak habis2 ngan photobook. haha. apa nak buat bukannya ai ols ada rumah tangga nak kena jaga kan. so ai spent my quality time untuk buat photobook. 

but keja selalu buat kita stress dan malas maka untuk dapatkan idea untuk design photobook pun memang kacau. kadang2 bila dah excited nak buat badan n otak letih, so utamakan tidur. bila cuti kita all out la nak siapkan photobook yang tertangguh

dengan pixajoy software, keja design photobook jadi senang sangat. pastu bila kita update software lebih banyak scrapbook item, background, frame akan ditambah. design is super duper easy! 



maka bila dah easy banyak la project pb nak buat kan...



pb langkawi

ai start sikit2 dengan design template. pastu bila dah ada gambar (amik dari azmi) + gambar from my camera so aktiviti design pb langkawi pun bermula. ai amik masa 2 hari nak siapkan. puhh


pb langkawi dah complete upload, dah submit. yeah. expected sampai 19/12/12. pb ni guna voucher hard cover yang ai borong sebelum ni. Cool Image Wrap, cover glossy, content matte :-)

pb uss

pb ni a bit susah sikit nak buat sebab pic tak banyak. tapi layan je la.. ni pun dah submit. yang ni pun guna voucher hard cover. Cool Image Wrap, cover glossy, content matte :-)


pb lawatan sambil belajar

pb ni adalah trial version. muahaha. sepanjang g lawatan sambil belajar ni, kami guna hp tuan galaxy note untuk capture. so tujuan buat pb ni sebab nak tengok quality pic galaxy note.. cantik ke tidak? so yang ni ai guna soft cover voucher Cheap n Chic Soft Cover, 8"x8", cover glossy, content matte :-)



pb ni belum submit. still ada pic2 yang belum masuk. huhu.(done submit on 11/12/2012)

okay. later ai update lagi pasal pb with pixajoy. kalau nak tau lebih lanjut tentang produk n what is pixajoy, klik button pixajoy kat sebelah kiri blog ni. if nak belajar macam mana nak buat, sila comment- minta tunjuk ajar, i'll help mana yang ai tau.

ok, xoxo

0 comment:

Powered by Blogger.