penantian menyeksakan. skynet, huh!



27.12.2012

finally my photobook arrived dengan selamatnya. huhu. penantian memang menyeksakan u know!

ai tak boleh blame pixajoy sebab lambat sebab expected delivery sepatutnya on 22.12.12, n pixajoy team dah keluarkan order ai on 21.12.12. sepatutnya my order akan sampai exactly on 22.12.12.

so masa 21.12.2012, ai trace activity consignment ai katanya dah 'out for delivery'. so berbunga lah kan. tunggu punya tunggu tak sampai barangnya. kecewa lah ai ols kan. nak sedapkan hati, ai pun fikir ada masalah la tu, maybe isnin baru sampai. oh, tunggu lagi 2 hari!

on 24.12.12 ai trace lagi consignment activity, katanya dah 'out for delivery'. haa, berbunga lagi. tunggu punya tunggu, nan ado consignment sampai. hampeh betul! dah la sok nya cuti krismas kena tunggu lagi 1 hari.

on 26.12.12 ai trace lagi consignment activity, yes dah 'out for delivery' lagi. kali ni ai dah call Skynet office kat Subang 03 56239046 and managed to talk with 2 person which is Faizal n Shahrul. ai called kali pertama bagitau yang consignment tak sampai lagi. lepas depa check kat sistem Shahrul contact ai semula at this no 016 3391901 n inform consigment ai dah ada kat p9. wah berbunga lah hati ai kan. around 5pm consignment tak sampai gak! hati dah panassss kan. ai call Shahrul lagi n info dia if delivery buat after 5.30pm soh despatch tu call ai. Sharul info despatch ada kat p9 lagi n pass no despatch kat ai. Around 6.30pm ai call despatch dia kata ada kat p9 lagi tengah tunggu barang nak dikurier tengah pack. cis kan. despatch kata kalau ai nak amik boleh jumpa kat mamak double. lucky hari tu dj ada so ai tag dj makan kat medan selera p9. bila ai sampai n call despatch tu dia kata dia dah balik. ngeng betul.

27.12.12 pagi2 dah call Shahrul info dia consignment ai tak sampai lagi. dia mintak maaf coz ada masalah teknikal. dia janji hari ni delivery mesti sampai. ai malas dah nak terpedaya ngan janji skynet ni. ai check consignment activity lagi n katanya dah 'out for delivery'. at 2.30pm ai call Shahrul bagitau consignment tak sampai lagi. dia janji hari ni barang ai mesti sampai. ok tunggu dan tunggu akhirnya at 4.30pm consignment SAMPAI!!!

penantian berakhir! what I worry most barang ai akan rosak. ye lah dah 4 kali 'out for delivery'. nasib baik pixajoy balut photobook dengan lapisan2 anti kemek. maka all photobook selamat!

oh on 28.12.12 Shahrul call ai tanya whether ai dah terima consignment. haa, gigih kan nak call ai customer service katanya. nasib ai tak marah uols!

kesimpulannya, next order ai tak mau guna free delivery skynet ni sakit hati. nasib baik pixajoy dah ada delivery service baru gdex yang kena bayar ikut berat. huhu. should try lepas ni.

okay dah habis complaint. to Skynet please work hard to improve your service.

Posted with my Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.