lawatan sambil belajar 8-)


5-6.12.2012

sepatutnya peluang lawatan ni milik cik dj, tapi atas keperluan lain yang lebih penting ai replace untuk buat lawatan ni. so, mari kita buat lawatan aktiviti industri tenusu di selangor n perak. yeah!

ai personally memang tak penah pergi ladang kambing or lembu sebelum ni. memang dalam kepala asik pikir mesti busuk. huhu.

hari pertama lawat ladang kambing kat selangor, perjalanan yang agak mencabar. amazingly sampai kat kadang kambing yang ada more 100 ekor, bau yang ditakuti tu takde! tipu lah kalau kata tak berbau, tapi memang light n boleh bernafas seperti biasa. yang lebih best kambing2 tu memang friendly n manja.

hari kedua lawat ladang lembu, first time jejak memang menusuk bau urea lembu+najis lembu. pening sesaat. lama2 imune dengan bau. ada harapan jadi tokey kambing or lembu ni..

so tugas ai sepanjang lawatan kena amik gambar. yup, tapi tak bawa gadget kan. nasib baik tuan pinjamkan Note beliau. maka terhasil lah capture yang indah2. huhu.

overall trip ni menarik n orang2 dvs pun sangat membantu dalam beri informasi n assist kami yang baru nak belajar ni.

as usual, picture speaks thousand word. enjoy pb lawatan aktiviti industri tenusu :-)



Posted with my Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.