2012 it's a wrap



31.12.2012

macam mana nak start eh. 2012 tahun yang agak up side down for ai. ada masa rasa hepi, ada masa rasa frust n demotivated dan kadang2 excited terlebih. huhu :-) but untuk semua positive n negative thing happened, thank to tuhan maha pencipta, maha pemurah dan maha penyayang. ai have my family around, good frenz, a job n more. Alhamdulillah, Alhamdulillah!

YES it's the end of 2 series age! huahua. but not so much achievement huh? haiyaa.

so bila dah hujung tahun ni kena lah ulang tayang pencapaian, kegagalan, kegembiraan, kedukaan dan lain-lain kan. annual report katanya. tapi, tapi mana nak start?

family

lil auni is growing up u know, makin aktif, nakal n banyak keja. semakin hari semakin sayang. buah hati atuk of coz n sweetie pie mak long. family is expanding! sis pregnant lagi. waa murah rezeki, bertambah cucu atuk. alamak next year banyak la duit raya mak long kena kuar. Alhamdulillah, family dalam keadaan baik2 n tahun ni tak berjaya nak berjalan jauh lagi. budget ketat kan. oh the twins dah habis sekolah! that's mean bank boleh tutup. muahahaha. d twins dah dapat keja of coz lepas ni kena la tolong2 family pulok. terima kasih Allah.

kesihatan

yup kesihatan ai baik tahun ni. Alhamdulillah. tapi bila nak 3 series ni kena banyak wat check kan. huhu. oh tak bagusnya semakin lama semakin gemuk. huhuhu. tension punya pasal lah ni. melantak tak ingat. bila nak insaf ni. huhu.

aktiviti

ada banyak aktiviti sepanjang tahun ni. terjah pesta buku borong 10 novel kat pbakl 2012, 1st time masuk treasure hunt SAER 2012, 1st time gak water rafting kat KKB water rafting. aktiviti jalan kaki jangan cerita pantang ada masuk je. name it walkathon avon, walkathon kemeterian perladangan komoditi n tak dilupa tarian 1 malaysia. yeah should do more in 2013. yeah!

travel

tahun ni ada 2 travel trip. 1st was langkawi with aysk buddies- memang seronok sangat p langkawi, my 1st time. huhuhu. ai tak stori banyak pasal trip ni but ai do share online photobook masa p langkawi. nanti rajin ai kasi update cerita, tu pun kalau ingat.  2nd one p USS Singapore. yeah oversea trip kan. so buat passport for d very 1st time. USS memang super fun! 2 benda tak boleh lupa masa p USS was the roller coaster dan tragedi pemandangan yang terhijab. but yeah a worth trip of coz. ni pun sila view my online photobook. hehe.

financial

tahun ni berbelanja tak ingat, sedap je amik n bayar kan. saving pun suam2 kuku. dah simpan pastu eh eh terguna. cis.  now time to recover al maklumlah tempoh penajaan d twins dah ditamatkan. so kena displin semula. jom menabung!

kerja

2012 is tahun kureng bila bab kerja. yup phase kerja adalah stagnant takde yang menarik semuanya rutin. so p keja balik keja. huhu. pastu dengan environment yang membunuh semangat keja, yeah keja tak menarik. rasa nak pindah sabah keja. huh. but bila ai tau bukan ai je yang rasa negative pasal benda tu ai move from phase demotivated. buat apa nak stress yang membunuh baik stress yang gerakkan kita to do something yang positive, more years to go. oh! hujung tahun tiba2 kena pulun banyak untuk gerakkan 'baby' aj. yeah, now spot some sunshine. chaiyo!

life

life ai tak la extremely change throuhout the year. but loose sikit bila ai mula2 wat decision nak spent untuk travelling. in a year ai beli 4 tiket flight. hahaha. pastu buat qurban for myself melalui infaq kemboja, rezeki ada untuk share, why not? pastu ada hobi baru, photobook! dah macam addict pun ada, asik nak beli promo voucher pastu spent time buat photobook. yeah walaupun photobook ai masih tahap design 'boring' ai suka jugak! untuk rekod ai dah buat 3 softcover n 2 hardcover photobook - auni/ lia/ langkawi/ uss/ lawatan. yeah!

keputusan paling gempak

ada satu keputusan yang memang gila tapi buat gak. bayar ptptn near 16k dengan kwsp acc 2, pengeluaran pendidikan. ni akibatnya nak kejar diskaun 20% yang banyak muslihat. walaupun ai tertipu dengan helah ptptn takpe, takpe. hutang wajib bayar. kalau tak bayar sekarang masa kuar kwsp still kena bayar gak. sakit hati ngan bayar bulan2 kat ptptn tapi macam apa pun tak bayar. podah la ptptn.

cinta

yeah ramai kawan2 kawin tahun ni n d besties yang kawin nana n shu. both sudah pregnant n lagi beberapa week akan jadi mom. huhu. oh cik net pun dah tunang dengan cinta hati beliau n 2013 kawin. ni menjadikan geng ukm semua dah kawin except me. hahaha. anyway happy for u guys. n for me no worries tuhan tahu bila dan mengapa. so enjoy je life dulu. hehe.

penulisan blog

2012 tahun yang agak malas malas rajin nak update blog. tapi 308 post sepanjang tahun 2012 kira yang kedua terbanyak sepanjang 4 tahun berblogging. yeah. year to come, Insya'Allah ai will blog more :-)

kesimpulan

banyak ruang lagi untuk improve. hopefully Allah beri kekuatan dan bimbingan supaya ai manage to improve in vary aspects. yeah. chaiyo!

THANK YOU ALLAH. Alhamdulillah!

Posted with my Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.