filem: aku terima nikahnya...



11.10.2012

kali pertama ai terhegeh2 nak g tengok 1st day release movie! atas semangat berkobar2 yang disalurkan oleh dj untuk tengok movie ni maka gadis2 pun setuju nak layan movie yang tajuk gempak kot, tapi......

adalah diingatkan ni adalah review ai dan tidak berniat untuk mempengaruhi siapa. sila lah sokong filem tempatan. hoyehhh!

now showing: aku terima nikahnya

tiket 1st day memang sold out la. sebab ramai nak tengok or bilik kecik tu ai tak pasti sangat. tapi untuk layan movie ni at 10.30 pm memang gigih la kan. so expectation is high. promo pun bukan main hebatnya.

ai layan gak citer jiwa2 ni maklum lah jiwa halus, katanya lah. tapi movie ni, eiiiii geram je bila fikir balik. 5 min pertama memang sangat penting pada satu2 movie, which kalau 5 min pertama tu impak positif maka positif la penerimaan kita pada sesuatu movie dan sebaliknya.

movie ni, 5 min pertama buat ai rasa pelik2 je. minit2 seterusnya penuh dengan aksi mesra pasangan 'suami isteri". untuk single cam ai ni geli2 gak la nak tengok, segan pun ada. too much kot. kena plak kat sebelah seat ai budak2 lelaki yang "bising" tengok aksi seksa yang ada. dush kat muka sendiri.

nasib baik eksiden awal. haha, tu la yang ai pikir bila part suami mesra tu mati serta merta. no more aksi2 seksa uols. tapi tu la, citer ni mendatar sangat. boleh dimudahkan seperti begini: pasangan baru kawin> laki eksiden> hilang ingatan> wifey cuba kembalikan ingatan> laki tak ingat> wifey surrender> laki ingat semula. haha :-p

memang panas je hati tengok movie ni. lambat betul nak habis. watak antagonis pun tak mengancam langsung. belum lagi part2 yang ada mak mertua, scene makanan kegemaran abang dll.

habis je movie ni, masing2 kuar tak puas hati. jalan cerita slow lah, gedik dan annoying. pergh, tapi stakat komen orang tak profssional ni sapa nak dengar kan. apapun hopefully filem tempatan ni akan improve la. kalau banyak template ATN, jiwa kacau dibuatnya.

untuk filem n jalan cerita 1.5/5

thumbs up untuk:

- jurukamera- shoot memang cantik!

- pilihan tempat pun quite nice. banyak kat Putrajaya n PD

- wardrobe nora danish memang cun!

opss. jangan mare eh penggemar ATN :-)

Posted via Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.